Mainos

Onko vuosi 2020 perunan vuosi? Mukula hakee uutta ilmettä erikoisella värillä: "Voidaan saada ihan uudenlaisia makukokemuksia"

Peruna ei noussutkaan viime vuonna ruokatrendiksi, vaikka K-ryhmän Ruokailmiöt-tutkimus niin ennusti. Miltä perunan tulevaisuus nyt näyttää?

Peruna on kotimainen, monipuolinen ja ilmastoystävällinen perusraaka-aine, jonka kulutus on kuitenkin vähentynyt sitä mukaa kun väestö on vaurastunut. Perunan ruokapöydissä korvaavat yhä useammin pasta, nuudeli tai riisi.

Viime vuonna K-ryhmän Ruokailmiöt-tutkimus ennusti, että suomalaiset löytävät perunan uudelleen ja sen myynti lähtisi nousuun. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan perunan myynti on pysynyt vakaana.

– Perunan sijaan juuresten suosio on kasvussa, erityisesti erikoisemmat ja värikkäät juurekset ovat kiinnostaneet aiempaa enemmän. Ne ovatkin ensi vuoden trendiennusteiden joukossa kasvavana tuoteryhmänä, K-ryhmän päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi sanoo tiedotteessa.

Liila peruna tuo uusia makuelämyksiä

Mutta kyllä perunakin voi olla erikoinen ja värikäs. K-ryhmän päivittäistavaratoimialan asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar kertoo MTV Uutisille, että peruna tulee nostamaan päätään uudenlaisten lajikkeiden myötä.

– Esimerkiksi Pohjanmaalla viljellään liilaa perunaa, ja niistäkin voidaan saada ihan uudenlaisia makukokemuksia, Jungar sanoo.

Perunan keittäminen ja kuoriminen voidaan nähdä työlääksi, minkä vuoksi myös jalostettujen perunoiden kulutuksen ennustetaan kasvavan.

– Ennen kaikkea perunapakasteet, jotka helpottavat varsinkin perheellisten ruoanlaittoa ihan arjessa, tulee kyllä kasvamaan myöskin ensi vuonna, Jungar ennustaa.

Viime vuonna ruokapakasteiden myynti lisääntyi K-ryhmän kaupoissa 10 prosentilla.

Lähde: K-ryhmä

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja