Yle Uutisten haastattelema keittiömestari Kimmo Käck ei koskaan kuori perunoita ja suosittelee kuorimattomuutta muillekin.
Pääkuvan videolla esitellään suomalainen innovaatio, perunapesuri Potturi.
Yle Uutiset kertoo tuoreessa jutussaan perunasadon tilanteesta Suomessa sekä avaa muun muassa suomalaisille rakkaan potun ympäristövaikutuksia. Riisiin ja pastaan verrattuna peruna paljastuukin ilmastoystävällisemmäksi vaihtoehdoksi.
Perunan positiivisia puolia listaa Ylen haastattelussa myös Lappeenrannassa Kaukaan kerholla keittiömestarina toimiva Kimmo Käck, joka on aiemmin työskenellyt muun muassa ovensa jo sulkeneessa Michelin-ravintola Chef & Sommelierissa. Käckin mukaan peruna taipuu moneen ja on peruskivi suomalaisessa ruoanlaitossa. Keittiömestari nimeää omiksi perunasuosikeiksiin muun muassa gnocchit, uudet perunat ja imelletyn perunalaatikon. Yhdestä asiasta Käck ei tingi: hän syö perunat aina mieluiten kuorineen.
– Mielestäni kuoriminen ylipäätänsä on virhe. Perunan kuoren alapuolella on kaikki oleellinen. En kuori juuri mitään vihanneksia keittiössäni, jos ei ole ihan välttämätön pakko. Maku, vitamiinit ja hivenaineet ovat siinä kuoressa ja heti sen alla, keittiömestari Käck sanoo Ylen haastattelussa.
Myös talviperunoita voi syödä kuorineen
Varhaisperunoiden syöminen ohuine kuorineen ei ole suomalaisille mikään uusi juttu, mutta talviperunoiden kohdalla moni kaivaa kuorimaveitsen esiin. Aikuinen voi kuitenkin turvallisin mielin popsia napaansa myös talviperunat kuorineen, kunhan pesee ja harjaa potut ennen keittämistä.