"Olutresepteihin tehdään muutoksia" – vain vannoutunut oluen ystävä tunnistaa makuerot
Oletko huomannut, että suosikkioluesi resepti olisi muuttunut? Pieni osa suomalaisista huomaa Hartwallin mukaan minimaalisetkin muutokset resepteissä.
Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että pienetkin muutokset tutuissa olutresepteissä saavat fanaattisimmat olutfanit varpailleen. Muutoksia tehdään kuitenkin harkiten – ja yleensä ne toteutetaan vain pienenä hienosäätönä.
Perusresepteistä pyritään pitämään kiinni
Asiantuntija kertoo, että klassikkoreseptejä ei suinkaan muutella harkitsematta asiaa hyvin tarkkaan. Joskus pieniä muutoksia kuitenkin tehdään myös hyviksi todettuihin resepteihin, eikä tämä jää aina huomaamatta.
– Perusreseptit kuten Lapin Kulta ja Karjala ovat aika lailla pysyneet sellaisenaan hyvin vakaina, mutta koska ihmisten makutottumukset muuttuvat koko ajan, niin pikkuhiljaa mennään sen virran mukana, Vehviläinen toteaa.
– Saamme todella vähän tulee palautetta, mutta on olemassa ihmisiä, jotka ovat vannoutuneita olutfaneja. Jos siellä oluessa on joku pienikin vivahde, niin he saattavat reagoida. He ovat hyvin herkkiä ja tuntevat tuotteen kuin omat kätensä, Vehviläinen toteaa.
Olut on luonnontuote
On hyvä muistaa, että olut on luonnontuote. Tästä syystä olutlaatuja joudutaan muokkaamaan jo raaka-aineiden vaihtelun vuoksi, jotta juoma täyttäisi valmistajan sille asettamat makuvaatimukset.
– Olutresepteihin tehdään muutoksia, mutta ne ovat tosi pieniä. Välillä saatetaan haluta vähän tummempaa olutta tai vähän vaaleampaa olutta, ja tällaisia muutoksia me säädämme maltaan laadun avulla, Vehviläinen summaa.
Kuinka olutpullon saa auki ilman korkinavaajaa? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan