Oletko huomannut, että suosikkioluesi resepti olisi muuttunut? Pieni osa suomalaisista huomaa Hartwallin mukaan minimaalisetkin muutokset resepteissä.
Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että pienetkin muutokset tutuissa olutresepteissä saavat fanaattisimmat olutfanit varpailleen. Muutoksia tehdään kuitenkin harkiten – ja yleensä ne toteutetaan vain pienenä hienosäätönä.
Perusresepteistä pyritään pitämään kiinni
Asiantuntija kertoo, että klassikkoreseptejä ei suinkaan muutella harkitsematta asiaa hyvin tarkkaan. Joskus pieniä muutoksia kuitenkin tehdään myös hyviksi todettuihin resepteihin, eikä tämä jää aina huomaamatta.
– Perusreseptit kuten Lapin Kulta ja Karjala ovat aika lailla pysyneet sellaisenaan hyvin vakaina, mutta koska ihmisten makutottumukset muuttuvat koko ajan, niin pikkuhiljaa mennään sen virran mukana, Vehviläinen toteaa.
– Saamme todella vähän tulee palautetta, mutta on olemassa ihmisiä, jotka ovat vannoutuneita olutfaneja. Jos siellä oluessa on joku pienikin vivahde, niin he saattavat reagoida. He ovat hyvin herkkiä ja tuntevat tuotteen kuin omat kätensä, Vehviläinen toteaa.
Olut on luonnontuote
On hyvä muistaa, että olut on luonnontuote. Tästä syystä olutlaatuja joudutaan muokkaamaan jo raaka-aineiden vaihtelun vuoksi, jotta juoma täyttäisi valmistajan sille asettamat makuvaatimukset.

