Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Olutresepteihin tehdään muutoksia" – vain vannoutunut oluen ystävä tunnistaa makuerot

Olutreseptejä joudutaan hiomaan panimoissa jatkuvasti.
Olutreseptejä joudutaan hiomaan panimoissa jatkuvasti.Shutterstock
Julkaistu 14.01.2016 20:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Oletko huomannut, että suosikkioluesi resepti olisi muuttunut? Pieni osa suomalaisista huomaa Hartwallin mukaan minimaalisetkin muutokset resepteissä.

Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että pienetkin muutokset tutuissa olutresepteissä saavat fanaattisimmat olutfanit varpailleen. Muutoksia tehdään kuitenkin harkiten – ja yleensä ne toteutetaan vain pienenä hienosäätönä.

Perusresepteistä pyritään pitämään kiinni

Asiantuntija kertoo, että klassikkoreseptejä ei suinkaan muutella harkitsematta asiaa hyvin tarkkaan. Joskus pieniä muutoksia kuitenkin tehdään myös hyviksi todettuihin resepteihin, eikä tämä jää aina huomaamatta.

– Perusreseptit kuten Lapin Kulta ja Karjala ovat aika lailla pysyneet sellaisenaan hyvin vakaina, mutta koska ihmisten makutottumukset muuttuvat koko ajan, niin pikkuhiljaa mennään sen virran mukana, Vehviläinen toteaa.

– Saamme todella vähän tulee palautetta, mutta on olemassa ihmisiä, jotka ovat vannoutuneita olutfaneja. Jos siellä oluessa on joku pienikin vivahde, niin he saattavat reagoida. He ovat hyvin herkkiä ja tuntevat tuotteen kuin omat kätensä, Vehviläinen toteaa.

Olut on luonnontuote

On hyvä muistaa, että olut on luonnontuote. Tästä syystä olutlaatuja joudutaan muokkaamaan jo raaka-aineiden vaihtelun vuoksi, jotta juoma täyttäisi valmistajan sille asettamat makuvaatimukset.

– Olutresepteihin tehdään muutoksia, mutta ne ovat tosi pieniä. Välillä saatetaan haluta vähän tummempaa olutta tai vähän vaaleampaa olutta, ja tällaisia muutoksia me säädämme maltaan laadun avulla, Vehviläinen summaa.

Kuinka olutpullon saa auki ilman korkinavaajaa? Katso video!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Näitä oluita suomalaiset nyt janoavat – oluenpanija kertoo laatujuoman salaisuudenKuinka yhdistellä erikoisoluita ruoan kanssa? Panimomestari neuvoo, mistä kannattaa lähteä liikkeelleShotteja ilman krapulaa? Alkoholiton salmiakkikossu saapui Alkojen hyllyilleVoiko olutta juoda parasta ennen -päiväyksen jälkeen? Valtava buumi! Näitä oluita suomalaiset haluavat nyt juodaTyönä oluen maistelu – kuka päättää, miltä juoman kuuluu maistua?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • Eilen17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • Eilen11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • to17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!