Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Työnä oluen maistelu – kuka päättää, miltä juoman kuuluu maistua?

Tiesitkö, että Suomessa myytävät olutlaadut maistellaan tarkkaan?
Tiesitkö, että Suomessa myytävät olutlaadut maistellaan tarkkaan?Shutterstock
Julkaistu 07.01.2016 20:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Olut maistuu monelle suomalaiselle vapaa-ajalla, mutta toisille se on myös osa työtä. Makuja.fi otti selvää, ketkä maistelevat Hartwallilla oluita.

Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että jokainen erä Suomessa myytäviä oluita on tärkeää maistaa erikseen. Tähän ei suinkaan käytetä koneita, sillä ihmisen suu on luotettavampi mittari.

– Täällä me maistelemme joka päivä erilaisia olutprofiileja, ja meille on kerrottu, millainen kunkin oluen pitää olla. Me vertaamme sitä sitten siihen, että minkälainen makuprofiili kussakin oluessa on, Vehviläinen kertoo.

Maistamalla varmistetaan oluen laatu

Varmin tapa pitää huoli siitä, että kauppoihin ja ravintoloihin lähtevät oluterät täyttävät niille asetetut vaatimukset on se, että oluita maistellaan jatkuvasti. Koulutettujen maistajien tärkein tehtävä on tunnistaa oluesta virhemaut, joiden ilmetessä olutta ei voida myydä.

– Meillä maistellaan joka päivä edellisen päivän suodatus ja edellisen päivän pullotukset. Kaikkia oluita pitää maistaa ennen kuin ne saavat vapautusluvan. Sillä varmistetaan se, että olut on kunnollista, eikä siinä ole mitään vikaa, Vehviläinen toteaa.

Keitä nuo maistajat sitten ovat? Maisteleeko joku päivätyökseen viitenä päivänä viikossa erilaisia oluita?

– Meidän maistajamme ovat täällä töissä olevia ihmisiä, jotka on koulutettu maistelemiseen. Oluen maistelemisen lisäksi heillä on kaikilla myös muita työtehtäviä, Vehviläinen kertoo.

Kuinka olutpullon saa auki ilman korkinavaajaa? Katso video!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätäNäitä oluita suomalaiset nyt janoavat – oluenpanija kertoo laatujuoman salaisuudenOlutguru opastaa: Olutta maistellaan kuin viiniä – kuitenkin yhdellä merkittävällä erolla!Mies, joka maistelee olutta työkseen – tällaista on Guinness-oluen laatupäällikön arkiVoiko olutta juoda parasta ennen -päiväyksen jälkeen? "Olutresepteihin tehdään muutoksia" – vain vannoutunut oluen ystävä tunnistaa makuerot
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan