Linnea lisää kermaisen lohikeiton joukkoon ainesosan, joka saa kalasopan maistumaan taivaalliselta

lohikeitto Linnea Vihonen
Testaa mahtavaa Linnean lohikeittoa! Tammi

Kokki Linnea Vihonen vinkkaa uutuuskirjassaan, miten lohikeitosta saa erityisen hyvää.

Muun muassa Maikkarin Kokkisota- ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmista tuttu kokki Linnea Vihonenvinkkasi huhtikuun lopussa MTV Uutiset Livessä helppoja ruokaohjeita, jotka sopivat esimerkiksi vappupiknikille. Nappaa Linnean nerokkaan perunasalaatin, maistuvien hodareiden sekä tuunattujen munkkien ohjeet.

Katso myös video: Näin valmistuu Linnean mahtava perunasalaatti. Artikkeli jatkuu videon alla.

9:36
Oletko tehnyt perunasalaattia näin?

Livelähetyksessä nostettiin esiin myös Linnean uunituore Yhdessä pöydässä -keittokirja (Tammi 2022). Kirjan filosofia pohjautuu siihen ajatukseen, että ruoka on parasta yhdessä koettuna. Kirja sisältää ruokareseptejä ja menukokonaisuuksia, jotka on jaettu sesonkien mukaan.


yhdessa-poydassa

Linnea Vihosen Yhdessä pöydässä -keittokirjassa (Tammi 2022) korostetaan, että ruoka on parasta yhdessä nautittuna. Linnea Vihonen on keittiömestari ja Food Designer, joka suunnittelee työkseen elämyksiä ihmisille ruoan kautta.

– Pöydät notkuvat herkkuja, värikkäät kattaukset odottavat vieraita. Sesonkien mukaan jakautuvat reseptit koskettavat jokaista ruoan ystävää ja inspiroivat kokeneempaakin ruoanlaittajaa. Perinteistä ja klassista mutta myös uutta ja yllättävää. Pienillä yksityiskohdilla voi luoda elämyksiä arkisiinkin iltoihin, kirjan kuvauksessa kerrotaan.

Maailman paras lohikeitto

Teoksessa perinteisiä ruokalajeja tarjoillaan pienellä Linnean tyylisellä twistillä. Esimerkiksi herkkutarttirisotto viimeistellään trendikkäällä burratajuustolla ja klassinen skagen maustetaan misotahnalla.

Mukana teoksessa on myös Linnean lohikeitto, jota kokki on itse kuvaillut ihan "killeriksi". Linnean mukaan täydellisen keiton salaisuus piilee karamellisoituneessa ruskistetussa voissa.

– Lohikeittoa, karamellisoitua voita ja sitruunaa? Okei, tää on killeri! Samalla, kun keitto kiehuu, pulputtaa vieressä ruskistuva voi ja sitruuna puristuu mehuksi. Nämä kaksi hurmuria kruunaavat valmiin keiton. Toimii! Linnea kuvaili lohikeittoaan viime vuonna Instagramissa.

Lohikeitto viimeistellään siis karamellisoituneella ruskistetulla voilla sekä sitruunamehulla, jotka tuovat klassikkoruokaan entistäkin paremman, suorastaan taivaallisen maun.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja