Linnea lisää kermaisen lohikeiton joukkoon ainesosan, joka saa kalasopan maistumaan taivaalliselta
Kokki Linnea Vihonen vinkkaa uutuuskirjassaan, miten lohikeitosta saa erityisen hyvää.
Muun muassa Maikkarin Kokkisota- ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmista tuttu kokki Linnea Vihonenvinkkasi huhtikuun lopussa MTV Uutiset Livessä helppoja ruokaohjeita, jotka sopivat esimerkiksi vappupiknikille. Nappaa Linnean nerokkaan perunasalaatin, maistuvien hodareiden sekä tuunattujen munkkien ohjeet.
Katso myös video: Näin valmistuu Linnean mahtava perunasalaatti. Artikkeli jatkuu videon alla.
Livelähetyksessä nostettiin esiin myös Linnean uunituore Yhdessä pöydässä -keittokirja (Tammi 2022). Kirjan filosofia pohjautuu siihen ajatukseen, että ruoka on parasta yhdessä koettuna. Kirja sisältää ruokareseptejä ja menukokonaisuuksia, jotka on jaettu sesonkien mukaan.
Linnea Vihosen Yhdessä pöydässä -keittokirjassa (Tammi 2022) korostetaan, että ruoka on parasta yhdessä nautittuna. Linnea Vihonen on keittiömestari ja Food Designer, joka suunnittelee työkseen elämyksiä ihmisille ruoan kautta.
– Pöydät notkuvat herkkuja, värikkäät kattaukset odottavat vieraita. Sesonkien mukaan jakautuvat reseptit koskettavat jokaista ruoan ystävää ja inspiroivat kokeneempaakin ruoanlaittajaa. Perinteistä ja klassista mutta myös uutta ja yllättävää. Pienillä yksityiskohdilla voi luoda elämyksiä arkisiinkin iltoihin, kirjan kuvauksessa kerrotaan.
Maailman paras lohikeitto
Teoksessa perinteisiä ruokalajeja tarjoillaan pienellä Linnean tyylisellä twistillä. Esimerkiksi herkkutarttirisotto viimeistellään trendikkäällä burratajuustolla ja klassinen skagen maustetaan misotahnalla.
Mukana teoksessa on myös Linnean lohikeitto, jota kokki on itse kuvaillut ihan "killeriksi". Linnean mukaan täydellisen keiton salaisuus piilee karamellisoituneessa ruskistetussa voissa.
– Lohikeittoa, karamellisoitua voita ja sitruunaa? Okei, tää on killeri! Samalla, kun keitto kiehuu, pulputtaa vieressä ruskistuva voi ja sitruuna puristuu mehuksi. Nämä kaksi hurmuria kruunaavat valmiin keiton. Toimii! Linnea kuvaili lohikeittoaan viime vuonna Instagramissa.
Lohikeitto viimeistellään siis karamellisoituneella ruskistetulla voilla sekä sitruunamehulla, jotka tuovat klassikkoruokaan entistäkin paremman, suorastaan taivaallisen maun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa