Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linnean hodarit: Parsahodarit, seesamipunakaalia, jalapenoa ja miso-chilimajoneesia

MTV
Julkaistu 29.04.2022 14:22

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 hodarisämpylää
  • 8 kpl vihreää parsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 hienonnettua tuoretta chiliä
  • paahdettuja seesaminsiemeniä

Seesamikaali

  • pala (puna)kaalia, n. 250 g
  • 1 rkl tummaa seesamiöljyä
  • ½ limen mehu
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.

Pikkelöidyt vihannekset

  • pala kukkakaalia
  • 2 porkkanaa

Pikkeliliemi

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Miso-chilimajoneesi

  • 2 dl majoneesia 
  • 2 tl misotahnaa
  • 2 tl Sriracha-kastiketta
  • 1 tl limemehua 

Valmistusohje

Hodarit:

  1. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Jos parsat ovat paksuja, voit leikata ne pituussuunnassa halki. Paista parsoja, kunnes kypsiä ja paahtuneita mutta napakoita. Purista lopuksi päälle limenmehua ja mausta ripauksella suolaa. 

Linnea Vihosen hodarit sopivat vaikka vappupiknikille! Pystytä oma hodaribuffet, joista jokainen voi koota mieleisensä hot dogin. Näiden hodareiden väliin sujahtavat parsat, mutta voit toki paistaa myös perinteisiä nakkeja.

  • Pyyhkäise pannu ja lämmitä hodarisämpylät. 
  • Halkaise hodarisämpylät ja lusikoi väliin miso-chilimajoneesia. Lisää pikkelöidyt vihannekset, seesamipunakaali, parsat, tuore korianteri ja hienonnettu chili. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä. 
  • Seesamikaali:

    1. Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. 

    Pikkelöidyt vihannekset:

    1. Kiehauta ensin pikkeliliemi ja jäähdytä.  
    2. Leikkaa kukkakaali ja kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja nauhoiksi. Kaada pikkeliliemi vihannesten päälle ja anna marinoitua puolesta tunnista seuraavaan päivään. 

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiKillerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohjeHedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin keraJosen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaattiJosen libanonilaiset mezetSavujuureskeitto, villisian noisetit, suikaleperunat ja lisäkkeet
    VappuParsaviikotKeväänjuhlatPääruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Vappu
    • 25.4.11:00
      Munkit

      Munkit ilman uppopaistoa

    • 30.04.202408:55
      Alkoholittomat juomat

      Alkoholiton vappujuoma

    • 28.04.202407:00
      Munkit

      Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

    • 12.04.202413:26
      Marinoitu kala

      Fenkolisuolattua kuhaa

    • 13.04.202411:28
      Marinoitu kala

      Boquerones-muikut eli marinoidut muikut