Linnean hodarit: Parsahodarit, seesamipunakaalia, jalapenoa ja miso-chilimajoneesia
Julkaistu
Linnea Vihosen hodarit sopivat vaikka vappupiknikille! Pystytä oma hodaribuffet, joista jokainen voi koota mieleisensä hot dogin. Näiden hodareiden väliin sujahtavat parsat, mutta voit toki paistaa myös perinteisiä nakkeja.
Ainekset
- 4 hodarisämpylää
- 8 kpl vihreää parsaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 2 hienonnettua tuoretta chiliä
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Seesamikaali
- pala (puna)kaalia, n. 250 g
- 1 rkl tummaa seesamiöljyä
- ½ limen mehu
- ripaus suolaa
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
Pikkelöidyt vihannekset
- pala kukkakaalia
- 2 porkkanaa
Pikkeliliemi
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Miso-chilimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 tl misotahnaa
- 2 tl Sriracha-kastiketta
- 1 tl limemehua
Valmistusohje
Hodarit:
- Kuumenna öljy ja voi pannulla. Jos parsat ovat paksuja, voit leikata ne pituussuunnassa halki. Paista parsoja, kunnes kypsiä ja paahtuneita mutta napakoita. Purista lopuksi päälle limenmehua ja mausta ripauksella suolaa.
- Pyyhkäise pannu ja lämmitä hodarisämpylät.
- Halkaise hodarisämpylät ja lusikoi väliin miso-chilimajoneesia. Lisää pikkelöidyt vihannekset, seesamipunakaali, parsat, tuore korianteri ja hienonnettu chili. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Seesamikaali:
- Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
Pikkelöidyt vihannekset:
- Kiehauta ensin pikkeliliemi ja jäähdytä.
- Leikkaa kukkakaali ja kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja nauhoiksi. Kaada pikkeliliemi vihannesten päälle ja anna marinoitua puolesta tunnista seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan