Linnean hodarit: Parsahodarit, seesamipunakaalia, jalapenoa ja miso-chilimajoneesia
![Copyright: MTV. hodarit](https://im.mtvuutiset.fi/image/8415804/landscape16_9/1600/900/37c001ae2986962ddd30acf0d2b6dd7a/hM/hodarit.jpg)
Linnea Vihosen hodarit sopivat vaikka vappupiknikille! Pystytä oma hodaribuffet, joista jokainen voi koota mieleisensä hot dogin. Näiden hodareiden väliin sujahtavat parsat, mutta voit toki paistaa myös perinteisiä nakkeja.
Ainekset
- 4 hodarisämpylää
- 8 kpl vihreää parsaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 2 hienonnettua tuoretta chiliä
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Seesamikaali
- pala (puna)kaalia, n. 250 g
- 1 rkl tummaa seesamiöljyä
- ½ limen mehu
- ripaus suolaa
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
Pikkelöidyt vihannekset
- pala kukkakaalia
- 2 porkkanaa
Pikkeliliemi
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Miso-chilimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 tl misotahnaa
- 2 tl Sriracha-kastiketta
- 1 tl limemehua
Valmistusohje
Hodarit:
- Kuumenna öljy ja voi pannulla. Jos parsat ovat paksuja, voit leikata ne pituussuunnassa halki. Paista parsoja, kunnes kypsiä ja paahtuneita mutta napakoita. Purista lopuksi päälle limenmehua ja mausta ripauksella suolaa.
- Pyyhkäise pannu ja lämmitä hodarisämpylät.
- Halkaise hodarisämpylät ja lusikoi väliin miso-chilimajoneesia. Lisää pikkelöidyt vihannekset, seesamipunakaali, parsat, tuore korianteri ja hienonnettu chili. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Seesamikaali:
- Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
Pikkelöidyt vihannekset:
- Kiehauta ensin pikkeliliemi ja jäähdytä.
- Leikkaa kukkakaali ja kuoritut porkkanat ohuiksi suikaleiksi ja nauhoiksi. Kaada pikkeliliemi vihannesten päälle ja anna marinoitua puolesta tunnista seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka