Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit
Julkaistu
Linnea Vihonen vinkkaa, miten vappumunkeista saa helposti astetta parempia. Tarjoile näyttävä vapun munkkitarjotin ja kuorruta valmiit munkit karamellisoidulla kondensoidulla maidolla, eli dulce de lechella.
Ainekset
- 12 pikkumunkkia
- 1 rs tuoreita mansikoita
- 1 rs ananaskirsikoita
- 1 prk kondensoitua maitoa tai 1 prk valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa
Valmistusohje
- Laita kondensoitu maito suljettuna purkissa kattilaan ja kaada reilusti vettä päälle. Keitä noin 1,5 h.
- Anna jäähtyä ja kaada kulhoon. Sekoita kunnes sileää.
- Jos käytät valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa, on se heti käyttövalmis.
- Asettele pikkumunkit, mansikat ja ananaskirsikat lautaselle. Pursota tai lusikoi päälle karamellisoitua kondensoitua maitoa,
- Koristele halutessasi sitruunamelissanlehdillä ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan