Julkaistu
Linnea Vihonen vinkkaa, miten vappumunkeista saa helposti astetta parempia. Tarjoile näyttävä vapun munkkitarjotin ja kuorruta valmiit munkit karamellisoidulla kondensoidulla maidolla, eli dulce de lechella.
Ainekset
- 12 pikkumunkkia
- 1 rs tuoreita mansikoita
- 1 rs ananaskirsikoita
- 1 prk kondensoitua maitoa tai 1 prk valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa
Valmistusohje
- Laita kondensoitu maito suljettuna purkissa kattilaan ja kaada reilusti vettä päälle. Keitä noin 1,5 h.
- Anna jäähtyä ja kaada kulhoon. Sekoita kunnes sileää.
- Jos käytät valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa, on se heti käyttövalmis.
- Asettele pikkumunkit, mansikat ja ananaskirsikat lautaselle. Pursota tai lusikoi päälle karamellisoitua kondensoitua maitoa,
- Koristele halutessasi sitruunamelissanlehdillä ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.