Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"

Leivon Leipomon Anssi Räntilä (vas.) ja kilpailun tuomari Jyrki Sukula sekä Boltsi-pyöryköitä.
Leivon Leipomon Anssi Räntilä (vas.) ja kilpailun tuomari Jyrki Sukula sekä Boltsi-pyöryköitä. Leivon Leipomo
Julkaistu 12.08.2019 07:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalainen menestysresepti -innovaatiokilpailun voittajaksi on kruunattu Leivon Leipomon puolivahingossa syntynyt hittituote, Boltsi. 

S-ryhmän Suomalainen Menestysresepti -innovaatikilpailun voittajaksi on selviytynyt kaurasta ja siemenistä valmistuva lihapullamainen Boltsi-pyörykkä. Leivon Leipomon innovaatio sai alkunsa, kun yli satavuotias leipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä.

Suomalainen Menestysresepti on syksyllä 2018 käynnistynyt innovaatiokilpailu pienille ja keskisuurille elintarvikevalmistajille. Kilpailun järjestivät S-ryhmän ruokakaupat kumppaninaan Foodwest Oy. Tavoitteena oli löytää Suomen kuuluisin elintarvike.

"Pakkohan niille oli nauraa"

Tamperelaisessa Leivon Leipomossa oli päätetty kokeilla sämpylöiden leipomista suositun, runsaasti siemeniä sisältävän Jyväjemmari-kuivaleivän idealla. Yllätys oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli koneista ulos pieninä palleroina.

– Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoo.

Maussa ja rakenteessa oli kuitenkin jotain niin ainutlaatuista, että pallerot otettiin tuotekehittelyyn. Syntyi uudenlainen valmisruoka: lihapullan veroinen kaura-siemenpyörykkä Boltsi.

Erilaiset kaurapohjaiset elintarvikkeet ovat jo jonkin aikaa olleet kovassa nosteessa. Suomen ehkä tunnetuin kaurainnovaatio lienee muutama vuosi sitten lanseerattu nyhtökaura. Lisäksi erilaiset kauramaidot ovat haastaneet perinteiset maitotuotteet.

"Ruoan JVG"

Kuluttajille Boltsi tuli tutuksi Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjasta, jossa kuusi ruokainnovaatiota kilpaili matkallaan ideasta menestystuotteeksi. Sunnuntain finaalijaksossa tuomaristo julisti voittajaksi Leivon Leipomon Boltsin. Boltsia kuvailtiin ohjelmassa hittituotteeksi. 

– Boltsi on kuin ruoan JVG, särmikäs ja kiinnostava. Boltsi on hieno esimerkki siitä, mitä saadaan aikaiseksi, kun yhdistetään voimia ja osaamista ruokaketjun eri ammattilaisilta tuotekehityksestä markkinointiin, toteaa kilpailun tuomari ja tv-sarjan juontaja Jyrki Sukula.

Leipomoyrityksen mukaan Boltsi tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon lihapyöryköille. Se sopii niin sekasyöjille kuin vegaaneillekin.

Leivon Leipomolla kilpailun voitto on otettu riemulla vastaan.

– Teemme vuosittain noin sata uutuutta, ja alle kymmenen niistä pääsee kauppoihin. Minkään muun tuotteen eteen emme ole tehneet näin valtavasti töitä, ja on todella hienoa saada Boltsi nyt pyörykkähyllyihin koko Suomen maisteltavaksi, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola iloitsee.

Boltsi on laktoositon, lisäaineeton, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä, joka sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä sekä kauraa.

***

Testaa kotona: Pekoni-nyhtökaurapihvit

7:07Makujen aamu: Pekoni nyhtökaura pihvit

Lisää aiheesta:

Tampereella kehitettiin ennennäkemätön pasta – vaati lähes 700 testierää: "Aivan järjetön työ"Marjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Viedäänkö nämä pian käsistä? S-ryhmän ruokakisan finalistit selvillä: "Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta isoa hittiä" Onko tässä suomalaisten ruokakauppojen seuraava hitti? Katariina kehitteli nerokkaan paistopistetuotteen – Jyrki Sukula: "Nyt on jännä paikka"Suomalainen hittiruoka rikkoo ennätyksiä – toimitusjohtaja Harri äimän käkenä miljoonamyynnistä: "Täällä on painettu tukka putkella"Tampereella keksittiin vahingossa menestystuote, joka vietiin ruokakaupoissa heti käsistä – tuotantopäällikkö Anssi paljastaa, mikä teki pyöryköistä hitin
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!