Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsingissä tuli myyntiin ennennäkemätön sixpack

8:36Runebergintorttujen makutaisto laskiaispullia vastaanKatso videolta, millainen on runebergintorttu-sixpack! Torttufani Kasper Strömman kertoo myös, mistä tunnistaa hyvän runebergintortun.
Julkaistu 05.02.2025 13:41
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Runebergintorttuja saa nyt ennennäkemättömässä maistelupakkauksessa. Torttufani Kasper Strömman kertoo, mistä hän tunnistaa aina hyvän runebergintortun. 

Keskiviikkona 5.2. vietetään J.L. Runebergin päivää. Monelle suomalaiselle se tarkoittaa perinteikkään leivonnaisen, runebergintortun nauttimista.

Lue myös: Nyt on mehevää! Anu vinkkaa "erittäin helpon ja nopean" vaihtoehdon perinteisille runebergintortuille

Ennennäkemätön sixpack

Helsingin keskustan Stockmann-tavararaloon on avautunut pop up -myymälä, joka on pyhitetty pelkästään tälle sesonkileivonnaiselle. Myymälästä voi ostaa ennennäkemättömän maistelu-sixpackin eri leipomoiden runebergintorttuja. Mukana on Ekbergin, Eromangan, Kakkutalo Gilan, Leipomo Juuren, Uudenmaan herkun ja Nurmileivän runebergintortut.

Sekä runebergintorttujen ja laskiaispullien sesonki on pidentynyt ja monet leipomot aloittavat niiden myymisen heti vuodenvaihteen jälkeen. Helsingin keskustassa sijaitseva runebergintorttujen pop up -myymälä on avoinna 8.2. saakka.

– Suomalaiset elävät leipomotuotteiden sesongeista ja kyllä runebergintorttu pitää pintansa joka vuosi, Eromanga-leipomon yrittäjä kertoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Otto Lundström

Helsinkiläiskahvila Ekbergin tuotantopäällikkö Hannes Toppi sanoo torttujen reseptin olevan hyvin perinteikäs, eikä ainesosilla lähdetä leikittelemään.

– Aidot raaka-aineet, karvasmanteliöljy, aito voi ja kaiken kruunaa tietenkin itse keitetty vadelmahillo.

Torttufani Kasper Strömman: "Viinanhuuruisuus on tärkeää tortussa"

Suurena runebergintorttufanina tunnetaan muun muassa graafikko ja vaikuttaja Kasper Strömman. Strömman tituleeraa itseään myös runebergintorttu-ambassadoriksi eli -lähettilääksi.

– Mehän tiedämme, että tämä on Suomen kansallisleivos, Strömman totesi Huomenta Suomessa.

Torttufani ei kuitenkaan itse lähtisi laajentamaan runebergintorttujen sesonkia. Kyseessä on kausituote, jota kuuluu Strömmanin mukaan nautiskella vain juhlapäivän välittömässä läheisyydessä. 

Strömmanilla on myös vinkki hyvän runebergintortun tunnistamiseen:

– Jos minulta kysytään, niin viinanhuuruisuus on tärkeää tortussa. Jos haistaa sitä ja huippaa vähän, niin silloin tietää, että nyt on hyvä torttu.

Katso jutun yllä olevalta videolta runebergintorttujen maistelu ja Kasper Strömmanin torttuvinkit.

Lue myös: Porilainen hulluus johti ennätystorttuun: Yli 30 kiloa "täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa"
 

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut tätä legendaarista herkkua? Jyväskyläläisen leivonnaisen kehitti ruotsalainen rallikuski Nyt on mehevää! Anu vinkkaa "erittäin helpon ja nopean" vaihtoehdon perinteisille runebergintortuillePorilainen hulluus johti ennätystorttuun: Yli 30 kiloa "täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa"Tiesitkö tätä runebergintortusta? Leivonnaisessa onkin nykyään "hillovirhe"Tätä moni ei tiedä runebergintortusta: Klassikkoleivonnaisessa onkin "väärää" hilloaPainoa huikeat 37 kiloa! Suomessa leivottiin maailman suurin runebergintorttu – tältä se näyttää
RunebergintortutRuokaRunebergin päiväUutisohjelmien aiheetMakuja