Erika voitti hittikisan alun perin kotibileisiin leipomillaan kekseillä – tuomarit povaavat menestystä: "Viedään niin sanotusti käsistä"

Tässä ovat Suomalainen menestysresepti 2024 -kisan finalistit ja voittaja 1:12 Tässä ovat Suomalainen menestysresepti 2024 -kisan finalistit ja voittaja
Tältä Suomalainen menestysresepti 2024 -kisan finaaliin yltäneet tuotteet näyttävät.

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailun voitti ensimmäistä kertaa ohjelman historian aikana makea tuote: paistovalmis keksitaikina. Ohjelman finaalijakso nähtiin tiistai-iltana MTV3-kanavalla.

Suomalainen menestysresepti 2024 -kisan finalistit:

Siva Parlar / Köftis

Eetu Patronen / Tofunkaltainen härkäpavusta

Erika Poussa / Paistovalmis keksitaikina

Roy Norro / Kalawursti

Martti Paatela / Leipänen

Katariina "Kata" Vesterinen / Twisted Oats

Keskiviikkona 24. tammikuuta S-ryhmän kauppoihin vyöryy liuta uutuustuotteita, jotka on kehitelty ja hiottu Suomalainen menestysresepti 2024 -kisan aikana.

Kaikkien kuuden finalistin tuotteet pääsevät kauppojen hyllyille, mutta kisan voiton vei ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa makea tuote.

Suomalainen menestysresepti -kisaa on seurattu MTV3-kanavalla. Vaikka juuri taputeltiin tämän kauden finaalijakso, on haku seuraavalle kaudelle jo avattu.

Katso yllä olevalta videolta, miltä kisan finaaliin yltävät tuotteet näyttävät. Jutun lopusta löytyvällä videolla Huomenta Suomessa vieraillut Erika Poussa kertoo kokemuksistaan Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa ja keksitaikinan tuotekehittelystä.

Paistovalmis keksitaikina kaikkien ulottuville

Bakerika-leipomoa Helsingin Punavuoressa pyörittävän Erika Poussan paistovalmis keksitaikina voitti Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailun.

"Lippulaivamaku" voittajatuotteelle on suolattu suklaakeksi, jota Poussa on aikoinaan leiponut isoveljensä kotibileisiin, missä kekseihin ihastuttiin. Lisäksi keksitaikinasta on saatavilla Peanut Butter Chocolate Chip -versio.

Taikina löytyy siis pakkasesta ja valmiit taikinapallerot voi vain asetella pellille ja paistaa kypsiksi.

Kisaa tuomaroinut S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho kertoo mediatilaisuudessa, että myös kotona voittaja oli selkeä. Päällysahon 16-vuotias tytär oli ilmoittanut, että jos Poussa keksitaikinoineen putoaa kisasta ennen finaalia, saisi isä-Päällysaho noutaa tyttärelle keksejä Punavuoren leipomosta.

– Uskomme, että Erikan keksitaikinat viedään niin sanotusti käsistä, Päällysaho toteaa tiedotteessa.

Katso myös: Uusi suomalainen menestysresepti pyrkii kauppojen hyllyille

Uusi suomalainen menestysresepti pyrkii kauppojen hyllyille 9:25
Huomenta Suomen vieraana yrittäjä Erika Poussa, jonka paistovalmis keksitaikina voitti Suomalainen menestysresepti 2024 -kisan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!