Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harva tuntee "raumalaisen sekasotkun" – oletko maistanut lapskoussia?

8:46imgKatso video: Tällaista palkittua lapskoussia tarjoillaan Rauman Villa Tallbossa.
Julkaistu 06.07.2025 09:44
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Halpa vs. kallis: Makumatkalla -sarjassa selvitettiin raumalaisen paikallisherkun, lapskoussin, salaisuus.

Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä erikoiskaudella reissataan jälleen perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät tällä kertaa läntisen Suomen monenlaisiin antimiin.

Halpa vs. kallis: Makumatkalla -sarjan näet Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa

Mikä ihmeen lapskoussi?

Kauden ensimmäisessä jaksossa matkattiin Raumalle ja tutustuttiin kuuluisaan merimiesten ruokaan, lapskoussiin. 

Lapskoussi tunnetaan myös nimellä sekasotku, ja se sisältää muun muassa lihaa, perunaa, lanttua ja porkkanaa. Sen valmistuksessa oleellista on pitkä kypsennysaika, mikä mureuttaa lihan.

Lapskoussia on perinteisesti syöty muuallakin kuin Raumalla. Hotelli- ja ravintolamuseon mukaan annos on ruotsiksi "lapskojs" tai "lapskjis", saksaksi "labskaus" ja norjaksi "lapskauss". Eroja on paitsi resepteissä myös siinä, minkä kanssa lapskoussi tarjotaan. 

Miten lapskoussi tarjoillaan Raumalla, ja mitä kaikkea ruokalaji sisältää? Katso videolta Halpa vs. kallis: Makumatkalla -jakso.

Lue myös: Pukspröött ja pystökaffet – Raumalla kummallisen kuuloisia paikallisherkkuja

Tuoreimmat aiheesta

Halpa vs. kallis