Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa

Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin 1:45 Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin
KATSO MYÖS VIDEO: Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin.

Näin paistat kotona maukkaan napolilaistyyliseen pizzan.

Jos mielesi tekee erityisen hyvää pizzaa, kannattaa testata suosikkiherkkua napolilaistyyliin.

Napolilaistyylinen pizza kotona pizzauunissa

Täydellisen napolilaisen pizzan salaisuus on pieteetillä valmistettu pohja, tuoreet raaka-aineet sekä nopea paisto todella kuumassa avotuliuunissa. 

Pizzaravintola Via Tribunalin mukaan napolilainen pizza eroaa roomalais- ja amerikkalaistyylisistä pizzoista sekä pohjansa että paistoaikansa, mutta myös täytteiden yksinkertaisuuden myötä. Napolilaiseen pizzaan ei ole tarkoitus laittaa sitä mitä kaapista löytyy, vaan raaka-aineet ovat tarkkaan määriteltyjä oikean makuharmonian luomiseksi.

Kotonakin voi valmistaa napolilaistyylistä pizzaa, jos sattuu löytymään siihen sopivat välineet.

– Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilaistyylinen pizza valmistuu helposti pizzauunilla, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.

Täydellinen pizzapohja pitkällä kohotuksella

Taikinan pitkä kohotusaika takaa täydellisen pizzapohjan. Napolilaista pizzaa kohotetaan perinteisesti huoneenlämmössä jopa noin 15–20 tuntia omasta aikataulusta riippuen. Pitkän kohotuksen aikana taikinaan muodostuu kaasua ja aromiaineita, jotka antavat taikinalle makua ja kuohkean rakenteen.

Kati suosittelee valmistamaan taikinan napolilaistyyliseen pizzaan vähintään 6–12 tuntia ennen herkutteluhetkeä. 

– Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä. Täytä omien mieltymysten mukaan, Kati neuvoo.

Kokeile kotona tätä pizzaohjetta: Napolilaistyylinen pizza

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.