Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa
Näin paistat kotona maukkaan napolilaistyyliseen pizzan.
Jos mielesi tekee erityisen hyvää pizzaa, kannattaa testata suosikkiherkkua napolilaistyyliin.
Napolilaistyylinen pizza kotona pizzauunissa
Täydellisen napolilaisen pizzan salaisuus on pieteetillä valmistettu pohja, tuoreet raaka-aineet sekä nopea paisto todella kuumassa avotuliuunissa.
Pizzaravintola Via Tribunalin mukaan napolilainen pizza eroaa roomalais- ja amerikkalaistyylisistä pizzoista sekä pohjansa että paistoaikansa, mutta myös täytteiden yksinkertaisuuden myötä. Napolilaiseen pizzaan ei ole tarkoitus laittaa sitä mitä kaapista löytyy, vaan raaka-aineet ovat tarkkaan määriteltyjä oikean makuharmonian luomiseksi.
Kotonakin voi valmistaa napolilaistyylistä pizzaa, jos sattuu löytymään siihen sopivat välineet.
– Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilaistyylinen pizza valmistuu helposti pizzauunilla, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Täydellinen pizzapohja pitkällä kohotuksella
Taikinan pitkä kohotusaika takaa täydellisen pizzapohjan. Napolilaista pizzaa kohotetaan perinteisesti huoneenlämmössä jopa noin 15–20 tuntia omasta aikataulusta riippuen. Pitkän kohotuksen aikana taikinaan muodostuu kaasua ja aromiaineita, jotka antavat taikinalle makua ja kuohkean rakenteen.
Kati suosittelee valmistamaan taikinan napolilaistyyliseen pizzaan vähintään 6–12 tuntia ennen herkutteluhetkeä.
– Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä. Täytä omien mieltymysten mukaan, Kati neuvoo.
Kokeile kotona tätä pizzaohjetta: Napolilaistyylinen pizza
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti