Italialaissyntyinen, nykyisin Suomessa asuva pizzamestari Luca Platania paljastaa uutuuskirjassaan, miten kotiuunissa tehdään parasta pizzaa.
Voiko kotiuunissa todella paistaa hyvää pizzaa? Mitä pizzaa täyttäessä tulee ottaa huomioon? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan uunituoreessa Passione Pizza – Pizzan monet muodot -teoksessa (Cozy Publishing 2021). Uutuuskirja on Luca ja Salla-Maria Platanian syväsukellus pizzojen maailmaan.
Pizzauuni on kiva lisä, mutta sitä ei oikeasti tarvita hyvään pizzaan
Pizzakirja syntyi pariskunnan turhautumisesta siihen, että kaikilla pitäisi olla kotipihassa tai parvekkeella oma pizzauuni: syntyyhän heidän kokemuksensa mukaan kotikeittiössäkin aivan loistavaa pizzaa.
– Olen leiponut pizzoja ja avannut pizzerioita eri puolille Suomea ja Tanskaa. Olen päässyt paistamaan pizzoja Pariisissa, Napolissa, synnyinkaupungissani Roomassa ja muuallakin – mutta jos minulta kysytään, paras paikka syödä sitä on kotona, jaettuna rakkaimpien kanssa, Luca Platania toteaa.
"Mikäli haluaa keskittyä nimenomaan napolilaisen pizzan valmistamiseen, on pizzauuni hyvä sijoitus. Mutta onneksi on olemassa myös erinomaisia, napolilaista pizzaakin parempia pizzareseptejä, jotka onnistuvat mainiosti kotiuunissakin. Kuten kaikki tämän kirjan ohjeet!" – Luca & Salla-Maria Platania teoksessa(Cozy Publishing 2021)


