Oletko jo testannut tätä dippiä? Huikea hitti erityisesti nyt
Alkutalvi on perinteisesti blinisesonkia. Pro Kala ry muistuttaa dipistä, joka sopii juuri nyt täydellisesti monien ruokien, kuten blinien kaveriksi.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu mätidipin suuresta suosiosta Suomessa. Mätidippi nousi ilmiöksi loppuvuodesta 2021, kun ruokavaikuttajat Iman ja Leena julkaisivat ohjen Instagramin @imanjaleenasafkaa -tilillään.
Pro Kala ry muistuttaa nyt mätidipin sopivan täydellisesti myös esimerkiksi blinikauteen.
– Mätidipin resepti on yksinkertainen, ja siihen tarvitaan vain muutamia raaka-aineita, jotka löytyvät helposti suuremmista ruokakaupoista. Dippi on helppo valmistaa, ja se syntyy aloittelevaltakin kokilta. Lopputulos on näyttävä, ja mätidippi sopiikin mainiosti myös alkuvuoden juhliin, kalayhdistyksestä muistutetaan tiedotteessa.
Mätidippi sopii moneen
Mätidipin voi valmistaa mistä tahansa mädistä, mutta isorakenteisella kirjolohen mädillä saa ainakin taatusti näyttävän ja herkullisen dipin aikaiseksi. Dipin voi nautiskella Imanin ja Leenan tyyliin laadukkaiden sipsien kaverina, tai sitten kokeilla lisuketta rohkeasti muillekin ruoille.
– Dippiä kannattaa kokeilla myös uuniperunoiden täytteenä ja paistetun kalan kastikkeena. Mätidippiä voi käyttää myös esimerkiksi pienten ruisleipästen tai -nappien täytteenä, jos haluaa tarjoilla tyylikästä sormisyötävää.
Jos syöt mätidippiä blinien täytteenä, suosittelee Pro Kala ry kokeilemaan blinien paistamista vaihteeksi pikkulettupannulla.Näin blineihin saa paljon rapeaa pintaa.
– Voit paistaa blinit jo edellisenä päivänä, ja kuumentaa ne ennen tarjoilua leivinpaperin päällä uunipellillä noin 5–10 minuutin ajan 175 asteessa.
Nappaa ohje: Mätidippi – helppo hittiohje
Lue myös: K-ruokakaupoissa havaittiin iso ilmiö: Suomalaiset hamstraavat nyt mätiä – syynä tämä hittiresepti?
Lähde: Pro Kala ry
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa