Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!

Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia 2:05 Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Suomalaiset rakastavat uunilohta. Tässä jälleen yksi helppo tapa tehdä uunilohesta maistuva arkiruoka, tai jopa juhlapöydän illallinen.

Videolla: Kari Aihinen näyttää Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohi paistetaan oikeaoppisesti. 

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen vinkkaa yksinkertaisen, mutta todistetusti hyvän lohireseptin.

– Joskus yksinkertaisimmat reseptit ovat niitä parhaita. Tämä pätee myös lohireseptiin, josta on tullut arkiruokasuosikkini, mutta se on myös sen verran hienostunutta, että sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään, Emma sanoo.

Lohiruoka valmistuu vain kourallisesta aineksia ja se on valmista alle 20 minuutissa. Muista, ettet sorru yleiseen virheeseen: muun muassa keittiömestari Kari Aihinen on nimennyt suomalaisten perisynniksi keittiössä uunilohen ylikypsentämisen. Liian pitkä kypsennysaika tekee lohesta helposti rutikuivaa ja mautonta.

Tässä reseptissä lohi saa ylleen majoneesi-pankokuorrutuksen, jossa maistuu muun muassa sitruuna ja tilli. 

– Rakastan tätä ruokaa keväisin, niin klassiset maut! Voit hieman tuunata reseptiä ja lisätä majoneesiin vaikka curryjauhetta tai harissaa. Voit myös halutessasi vaihtaa pankojauhot tavallisiin korppujauhoihin, Emma vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja