Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia
Julkaistu 06.04.2020 13:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalaiset rakastavat uunilohta. Tässä jälleen yksi helppo tapa tehdä uunilohesta maistuva arkiruoka, tai jopa juhlapöydän illallinen.

Videolla: Kari Aihinen näyttää Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohi paistetaan oikeaoppisesti. 

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen vinkkaa yksinkertaisen, mutta todistetusti hyvän lohireseptin.

– Joskus yksinkertaisimmat reseptit ovat niitä parhaita. Tämä pätee myös lohireseptiin, josta on tullut arkiruokasuosikkini, mutta se on myös sen verran hienostunutta, että sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään, Emma sanoo.

Lohiruoka valmistuu vain kourallisesta aineksia ja se on valmista alle 20 minuutissa. Muista, ettet sorru yleiseen virheeseen: muun muassa keittiömestari Kari Aihinen on nimennyt suomalaisten perisynniksi keittiössä uunilohen ylikypsentämisen. Liian pitkä kypsennysaika tekee lohesta helposti rutikuivaa ja mautonta.

Lue lisää: Mehevä uunilohi on yhdestä tärkeästä seikasta kiinni – mönkään menee ja pahasti, jos teet tämän paistovirheen

Tässä reseptissä lohi saa ylleen majoneesi-pankokuorrutuksen, jossa maistuu muun muassa sitruuna ja tilli. 

– Rakastan tätä ruokaa keväisin, niin klassiset maut! Voit hieman tuunata reseptiä ja lisätä majoneesiin vaikka curryjauhetta tai harissaa. Voit myös halutessasi vaihtaa pankojauhot tavallisiin korppujauhoihin, Emma vinkkaa.

Katso resepti: Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

Lisää aiheesta:

Supersuosittu lohipasta: Kari Aihisen ohjeen haluavat kaikki Mahtava leivitysvinkki broilerinfileille – näin saat rapean pinnan helposti!Arkiruokahitti! Parhaan lohikeiton salaisuus – oikaise yhdessä kohtaa, ja lopputulos on jumalaisen hyväOletko kokeillut? Mehevin ja paras lohi valmistuu odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Mitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:03
    Leipä

    Tarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen

  • 10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 08:09
    Kasvikset

    Kevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa

  • Eilen16:45
    Ruokamatkailu

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • Eilen12:58
    Kiina

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä