Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Retki-Riikan nerokkaat lohinyytit kokataan nuotiolla: "Ei vie paljoa aikaa"

Retki-Riikka vinkkaa ohjeen helppoihin lohinyytteihin.
Retki-Riikka vinkkaa ohjeen helppoihin lohinyytteihin.Shutterstock
Julkaistu 18.02.2025 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kalayhdistyksestä vinkataan helppoa kokattavaa talviloman nuotiohetkiin.

Talvinen retkiruokailu luonnossa on elämys, joka kannattaa kokea, vinkkaa Pro Kala ry. Kalayhdistys pyysi superusuosittuja kokkailuvideoita luonnossa tekevältä Retki-Riikalta eli Riikka Hakalalta tärppejä talvilomakokkailuun.

Retki-Riikalla on sosiaalisen median tileillään kymmeniä tuhansia seuraajia. Viime vuonna hänet palkittiin Tubecon-gaalassa Vuoden tulokas -palkinnolla. Hakala on ammatiltaan kokki ja opiskellut myös markkinointia.

 – Hiihtoloman kunniaksi haastan kaikki lähtemään luontoon liikkumaan – ja kokkaamaan. Lapset ja nuoret saa usein houkuteltua helpommin mukaan, kun tiedossa on hyvää ruokaa, Riikka toteaa Pro Kalan tiedotteessa.

Lue myös: Tiesitkö tätä suomalaiskaupoissa myytävästä lohesta? Monella on edelleen väärä käsitys kirjolohesta

Nuotiolla kaikki maistuu paremmalta

Ruokaa voi valmistaa esimerkiksi trangialla, jos sellaisen omistaa, tai hyödyntää valmiita nuotiopaikkoja.

– Nuotio on sellainen juttu, että se saa jo itsessään kaiken ruoan maistumaan hyvältä. Sen räiske luo aivan omanlaistaan tunnelmaa, Hakala sanoo.

Nuotiolla voi valmistaa muun muassa monenlaisia kalaruokia, kuten kalavartaita tai vaikka kalakeittoa. 

Retki-Riikan tuoreella videolla valmistetaan sen sijaan herkullinen, avotulella kypsyvä nyytti, johon siivutetaan juustohöylällä perunaa, ja sen päälle lisätään kevätsipulia, kalaa ja smetanaa. 

Lue myös: Laitatko sinä kiistellyn raaka-aineen kalakeittoon? Kalakokki Villen soppaan se sujahtaa: "Ikuinen taistelu, että kuuluuko vai ei"

Lempeät lohinyytit nuotiolla

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Tällä kertaa me loihdittiin resepti, jonka voi valmistaa kotona lähes valmiiksi, pakata reppuun ja paistaa nuotiolla. Tämän herkkuruuan valmistus ei vie paljoa aikaa, joten voit keskittyä nauttimaan luonnosta ja retkiseurasta, Retki-Riikka vinkkaa Instagramissa.

400 g lohta
8 pientä perunaa
kevätsipulia 
50 g voita
1 sitruuna
suolaa
smetanaa 
tuoretta tilliä

Viipaloi pestyt perunat ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä. Pilko kevätkevätsipuli ja raasta sitruunankuori. Levitä perunaviipaleet leivinpaperille, lisää voi, kevätsipuli ja sitruunankuori. Leikkaa lohifilee perunoiden päälle ja mausta suolalla. Kääri tiiviisti folioon.

Paista nyyttejä nuotiolla noin 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja perunat pehmeitä. Avaa nyytit, lisää smetanaa, tilliä ja tarjoile sitruunaviipaleiden kera. Nauti ystävien kanssa!

Katso myös: Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden todelliset erot

6:58A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erotA-, B-, C-, D- vai E-leikkuu?

Lue myös: Anun älyttömän hyvä lohipiirakka: "Voi hyvin käyttää uunilohen jämät"

Lähde: Pro Kala ry

Lisää aiheesta:

Laitatko kiistellyn raaka-aineen kalakeittoon? "Ikuinen taistelu, kuuluuko vai ei""Aivan törkeän hyvän makuista!" – Helin helppo kalatahna yllättääSyötkö tätä edullista kalaa? Keittiömestari ylistää: "Edelleen vähän aliarvostettu"Lohikeittoa nopeasti ja halvalla: Jessen soppa maksaa alle kaksi euroa annokseltaTätä on testattava! Nerokas, helppo ja nopea lohiruoka, jonka lapsikin osaa tehdä: "Voi maistua nirsoiluunkin taipuvaiselle lapselle"Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla!
RuokaKalaRetkeilyMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan