Harri Syrjäsen savulohipasta

älä käytä harri syrjänen (1)

Lohipasta on koko perheen herkkuruokaa! Kokki Harri Syrjäsen yhden kattilan reseptillä teet maistuvan savulohipastan, joka on kokin mukaan myös mainio treffiruoka.

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 300 g tagliatellepastaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1 nippu parsaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • kourallinen baby pinaattia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • Puolikas sitruuna
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl creme fraichea
  • 9 dl mietoa kalalientä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen savulohipasta valmistuu näin:


  1. Poista fenkolista kanta ja leikkaa suikaleiksi. Poista parsasta kannat ja pilko kolmeen osaan. Kuori valkosipuli ja pilko pieneksi.
  2. Leikkaa kylmäsavulohi paloiksi ja silppua ruohosipuli. Kuumenna kasari ja kuullota fenkoli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja keitä kasaan muutama minuutti.
  3. Lisää kalaliemi, creme fraiche ja kiehauta.
  4. Lisää joukkoon pasta, keitä hiljaa hymyillen 8 min.
  5. Lisää parsa ja anna hymyillä vielä 7 min.
  6. Mausta valkopippurilla ja lisää lohi. Lisää pinaatti, ruohosipuli ja sitruunanmehu. Anna hautua pari minuuttia kunnes pasta on kypsää. Lisää suolaa maun mukaan.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja