Lohipasta on koko perheen herkkuruokaa! Kokki Harri Syrjäsen yhden kattilan reseptillä teet maistuvan savulohipastan, joka on kokin mukaan myös mainio treffiruoka.
Ainekset
- 200 g kylmäsavulohta
- 300 g tagliatellepastaa
- 1/2 fenkoli
- 1 nippu parsaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku ruohosipulia
- kourallinen baby pinaattia
- ½ dl oliiviöljyä
- Puolikas sitruuna
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 2 dl creme fraichea
- 9 dl mietoa kalalientä
Valmistusohje
Harri Syrjäsen savulohipasta valmistuu näin:
- Poista fenkolista kanta ja leikkaa suikaleiksi. Poista parsasta kannat ja pilko kolmeen osaan. Kuori valkosipuli ja pilko pieneksi.
- Leikkaa kylmäsavulohi paloiksi ja silppua ruohosipuli. Kuumenna kasari ja kuullota fenkoli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja keitä kasaan muutama minuutti.
- Lisää kalaliemi, creme fraiche ja kiehauta.
- Lisää joukkoon pasta, keitä hiljaa hymyillen 8 min.
- Lisää parsa ja anna hymyillä vielä 7 min.
- Mausta valkopippurilla ja lisää lohi. Lisää pinaatti, ruohosipuli ja sitruunanmehu. Anna hautua pari minuuttia kunnes pasta on kypsää. Lisää suolaa maun mukaan.
Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.