Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen savulohipasta

Julkaistu 19.04.2021 12:23

MTV LIFESTYLE

Lohipasta on koko perheen herkkuruokaa! Kokki Harri Syrjäsen yhden kattilan reseptillä teet maistuvan savulohipastan, joka on kokin mukaan myös mainio treffiruoka.

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 300 g tagliatellepastaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1 nippu parsaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • kourallinen baby pinaattia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • Puolikas sitruuna
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl creme fraichea
  • 9 dl mietoa kalalientä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen savulohipasta valmistuu näin:

  1. Poista fenkolista kanta ja leikkaa suikaleiksi. Poista parsasta kannat ja pilko kolmeen osaan. Kuori valkosipuli ja pilko pieneksi.
  2. Leikkaa kylmäsavulohi paloiksi ja silppua ruohosipuli. Kuumenna kasari ja kuullota fenkoli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja keitä kasaan muutama minuutti.
  3. Lisää kalaliemi, creme fraiche ja kiehauta.
  4. Lisää joukkoon pasta, keitä hiljaa hymyillen 8 min.
  5. Lisää parsa ja anna hymyillä vielä 7 min.
  6. Mausta valkopippurilla ja lisää lohi. Lisää pinaatti, ruohosipuli ja sitruunanmehu. Anna hautua pari minuuttia kunnes pasta on kypsää. Lisää suolaa maun mukaan.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen sitruunainen tonnikala-valkosipulipastaHarri Syrjäsen pippurinen possu-omenapastaHarri Syrjäsen lohi-avokadopastaHarri Syrjäsen tatti-poropastaHarri Syrjäsen katkarapupasta
LohipastaHarri SyrjänenNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lohipasta
  • 08.04.202213:53
    Pasta

    Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta

  • 01.10.202113:04
    Pasta

    Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta

  • 19.04.202112:23
    Harri Syrjänen

    Lohipasta – Harri Syrjäsen savulohipasta

  • 17.11.201707:28
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kylmäsavulohi-katkarapupasta