Huippukokki vinkkaa: Salainen raaka-aine tekee munakokkelista entistä parempaa!

munakokkeli
Shutterstock

Munakokkelin tekemiseen löytyy yhtä monta reseptiä kuin tekijääkin, mutta yksi resepti on varma nakki, jos haluat onnistuneen lopputuloksen.

Huippukokki Gordon Ramsay paljasti Popsugarille omat vinkkinsä munakokkelin paistamiseen.

– Kun olin opiskellut Lontoossa, halusin tulla ranskalaiseksi, joten matkustin sinne oppiakseni ranskalaisesta keittiöstä. Mieleeni on jäänyt eräs ateria, jolla munakokkeli oli yhdistetty merisiiliin ja annos kruunattu kaviaarilla. Se oli villiä, en ollut koskaan laittanut itse merisiiliä munakokkeliin, mutta rakenne oli jotain uskomatonta. Merisiili teki kokkelista niin paljon kermaisemman. Mietin, mikä vastaisi merisiiliä kotikeittiössä ja tajusin: ranskankerma! Ramsay kertoo.

Ranskankerma ei ole kuitenkaan ainoa niksi, jolla munakokkelista saa kaikkien aikojen parhaan. On syytä ottaa huomioon myös muutama muu seikka. 

Toimi näin:

Riko kolme munaa kattilaan, mutta älä heitä suolaa joukkoon! Jos suolan sekoittaa munien joukkoon välittömästi, on lopputulos vetinen. Lisää kattilaan pala voita ja vispaa miedolla lämmöllä. Älä lopeta vispaamista hetkeksikään. Kun koostumus alkaa tiivistyä, ota kattila pois liedeltä ja jatka vispaamista. Laita kattila takaisin liedelle ja toista sama nelisen kertaa. Lisää joukkoon puoli ruokalusikallista ranskankermaa, sekoita ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. 

Lähde: Popsugar


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.