Huippukokki vinkkaa: Salainen raaka-aine tekee munakokkelista entistä parempaa!

munakokkeli
Shutterstock

Munakokkelin tekemiseen löytyy yhtä monta reseptiä kuin tekijääkin, mutta yksi resepti on varma nakki, jos haluat onnistuneen lopputuloksen.

Huippukokki Gordon Ramsay paljasti Popsugarille omat vinkkinsä munakokkelin paistamiseen.

– Kun olin opiskellut Lontoossa, halusin tulla ranskalaiseksi, joten matkustin sinne oppiakseni ranskalaisesta keittiöstä. Mieleeni on jäänyt eräs ateria, jolla munakokkeli oli yhdistetty merisiiliin ja annos kruunattu kaviaarilla. Se oli villiä, en ollut koskaan laittanut itse merisiiliä munakokkeliin, mutta rakenne oli jotain uskomatonta. Merisiili teki kokkelista niin paljon kermaisemman. Mietin, mikä vastaisi merisiiliä kotikeittiössä ja tajusin: ranskankerma! Ramsay kertoo.

Ranskankerma ei ole kuitenkaan ainoa niksi, jolla munakokkelista saa kaikkien aikojen parhaan. On syytä ottaa huomioon myös muutama muu seikka. 

Toimi näin:

Riko kolme munaa kattilaan, mutta älä heitä suolaa joukkoon! Jos suolan sekoittaa munien joukkoon välittömästi, on lopputulos vetinen. Lisää kattilaan pala voita ja vispaa miedolla lämmöllä. Älä lopeta vispaamista hetkeksikään. Kun koostumus alkaa tiivistyä, ota kattila pois liedeltä ja jatka vispaamista. Laita kattila takaisin liedelle ja toista sama nelisen kertaa. Lisää joukkoon puoli ruokalusikallista ranskankermaa, sekoita ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. 

Lähde: Popsugar


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja