Uuniperunoita kinkun ja jogurttisalaatin kera
Perunasta tulee maukkain, jos paistat sen tavallisessa uunissa ja vain lämmität mikrossa. Jos valmistat sen täysin mikrossa, siitä tulee lähinnä keitetty, ei paistettu. Voit korvata ison uuniperunan kahdella pienemmällä, tavallisella perunalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Yhdelle
- 1 uuniperuna
- 2 viipaletta keitto- tai savukinkkua
- 5 cm purjoa
- salaattia
- ½ dl ruoanlaittojogurttia
- 1 tl sinappia (ei makeaa)
- ½ omena
- ½ punainen paprika
- 6 vihreää oliivia
Valmistusohje
1. Puhdista peruna ja paista 225-asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia.
2. Jogurttisalaatti: Sekoita jogurtti ja sinappi. Paloittele omena, paprika ja oliivit pieniksi paloiksi, lisää jogurttiin.
3. Lämmitä tarvittaessa perunat jos olet paistanut ne etukäteen. Tarjoile isojen jogurttikastikenokareiden, kinkku- ja purjosuikaleiden sekä salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa