Näin huippukokki Harri Syrjänen valmistaa lihapullat – pois jää yksi tärkeänä pidetty ainesosa: "Pullista tulee muuten liian kovia"
Huippukokki Harri Syrjänen neuvoo jättämään lihapullataikinasta pois kananmunan ja välttämään liiallista vaivaamista.
Katso yllä olevalta videolta helppo resepti lihapullille ja kastikkeelle!
Lihapullat ovat maittava ja helppo arkiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin vanhemmillekin. Huippukokki ja Kokkisota-ohjelmasta tuttu Harri Syrjänenkin kertoo tekevänsä lihapullia kotona suunnilleen kerran kuussa.
– Syksy on ihan lihapullien aikaa. Ainakin minulla, kun syksy tulee, illat pimenevät ja tulee viileämpi, niin alkaa tehdä mieli perunamuusia ja lihapullia, Syrjänen kertoo MTV Makuja -sivustolle.
Syrjänen suosii itse perinteisiä lihapullia. Huippukokin mukaan ruoasta tulee täydellistä, kun osaa välttää kaksi virhettä. Ensimmäinen niistä liittyy lihapullataikinan valmistamiseen.
– Helposti vaivataan sitä taikinaa liikaa. Se saisi jäädä vähän ilmavammaksi, ettei siitä tule ihan niin tiivis, että se menee liian muhjuksi. Lihapullan karkeus häviää.
Ei kananmunaa
Syrjänen jättää reseptistä myös yhden, varsin tärkeänä pidetyn ainesosan pois.
– Lihapullataikinaan ei tarvita kananmunaa. Pullista tulee muuten liian kovia, kun on liikaa valkuaista, huippukokki sanoo.
Syrjäsen mukaan lihapullat pysyvät hyvin koossa lihan oman proteiinin avulla.
Lihapullissa Syrjänen suosii aina naudanlihaa ja maustamisessa suolan ja pippurin lisäksi erilaisia yrttejä. Jos lihapullien seuraksi haluaa tehdä esimerkiksi tätä huippukokin vinkkaamaa helppoa punajuurilisuketta, sopii lihapullataikinaan silloin loistavasti salvia.
Kokkisota syksyllä 2018 MTV3-kanavalla!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut