Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin huippukokki Harri Syrjänen valmistaa lihapullat – pois jää yksi tärkeänä pidetty ainesosa: "Pullista tulee muuten liian kovia"

3:33Lihapullat ja helppo kastikeShutterstock
Julkaistu 25.08.2018 14:02

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Huippukokki Harri Syrjänen neuvoo jättämään lihapullataikinasta pois kananmunan ja välttämään liiallista vaivaamista.

Katso yllä olevalta videolta helppo resepti lihapullille ja kastikkeelle!

Lihapullat ovat maittava ja helppo arkiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin vanhemmillekin. Huippukokki ja Kokkisota-ohjelmasta tuttu Harri Syrjänenkin kertoo tekevänsä lihapullia kotona suunnilleen kerran kuussa.

– Syksy on ihan lihapullien aikaa. Ainakin minulla, kun syksy tulee, illat pimenevät ja tulee viileämpi, niin alkaa tehdä mieli perunamuusia ja lihapullia, Syrjänen kertoo MTV Makuja -sivustolle.

Syrjänen suosii itse perinteisiä lihapullia. Huippukokin mukaan ruoasta tulee täydellistä, kun osaa välttää kaksi virhettä. Ensimmäinen niistä liittyy lihapullataikinan valmistamiseen.

– Helposti vaivataan sitä taikinaa liikaa. Se saisi jäädä vähän ilmavammaksi, ettei siitä tule ihan niin tiivis, että se menee liian muhjuksi. Lihapullan karkeus häviää.

Ei kananmunaa

Syrjänen jättää reseptistä myös yhden, varsin tärkeänä pidetyn ainesosan pois.

– Lihapullataikinaan ei tarvita kananmunaa. Pullista tulee muuten liian kovia, kun on liikaa valkuaista, huippukokki sanoo.

Syrjäsen mukaan lihapullat pysyvät hyvin koossa lihan oman proteiinin avulla.

Lihapullissa Syrjänen suosii aina naudanlihaa ja maustamisessa suolan ja pippurin lisäksi erilaisia yrttejä. Jos lihapullien seuraksi haluaa tehdä esimerkiksi tätä huippukokin vinkkaamaa helppoa punajuurilisuketta, sopii lihapullataikinaan silloin loistavasti salvia.

Kokkisota syksyllä 2018 MTV3-kanavalla!

Lisää aiheesta:

Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulosTeetkö lihapullat näin? Kokin suosikkiohje: "Ei koskaan paisteta uunissa"Oikea jauheliha lihapulliin ja paras valmistusohje – moni tekee sipulivirheenTeetkö lihapullat näin? Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan: "Ei koskaan paisteta uunissa!"Outi lisää lihapulliin yhden raaka-aineen, ja niistä tulee pehmeimpiä ikinä: "Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa"Oletko hoksannut tätä? Nerokas paistokikka lihapullille: "Ei ole parempaa tapaa tehdä"
LihaLihapullatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti