Näin huippukokki Harri Syrjänen valmistaa lihapullat – pois jää yksi tärkeänä pidetty ainesosa: "Pullista tulee muuten liian kovia"

Lihapullat ja helppo kastike 3:33 Lihapullat ja helppo kastike

Huippukokki Harri Syrjänen neuvoo jättämään lihapullataikinasta pois kananmunan ja välttämään liiallista vaivaamista.

Katso yllä olevalta videolta helppo resepti lihapullille ja kastikkeelle!

Lihapullat ovat maittava ja helppo arkiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin vanhemmillekin. Huippukokki ja Kokkisota-ohjelmasta tuttu Harri Syrjänenkin kertoo tekevänsä lihapullia kotona suunnilleen kerran kuussa.

– Syksy on ihan lihapullien aikaa. Ainakin minulla, kun syksy tulee, illat pimenevät ja tulee viileämpi, niin alkaa tehdä mieli perunamuusia ja lihapullia, Syrjänen kertoo MTV Makuja -sivustolle.

Syrjänen suosii itse perinteisiä lihapullia. Huippukokin mukaan ruoasta tulee täydellistä, kun osaa välttää kaksi virhettä. Ensimmäinen niistä liittyy lihapullataikinan valmistamiseen.

– Helposti vaivataan sitä taikinaa liikaa. Se saisi jäädä vähän ilmavammaksi, ettei siitä tule ihan niin tiivis, että se menee liian muhjuksi. Lihapullan karkeus häviää.

Ei kananmunaa

Syrjänen jättää reseptistä myös yhden, varsin tärkeänä pidetyn ainesosan pois.

– Lihapullataikinaan ei tarvita kananmunaa. Pullista tulee muuten liian kovia, kun on liikaa valkuaista, huippukokki sanoo.

Syrjäsen mukaan lihapullat pysyvät hyvin koossa lihan oman proteiinin avulla.

Lihapullissa Syrjänen suosii aina naudanlihaa ja maustamisessa suolan ja pippurin lisäksi erilaisia yrttejä. Jos lihapullien seuraksi haluaa tehdä esimerkiksi tätä huippukokin vinkkaamaa helppoa punajuurilisuketta, sopii lihapullataikinaan silloin loistavasti salvia.

Kokkisota syksyllä 2018 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat