Outi lisää lihapulliin yhden raaka-aineen, ja niistä tulee pehmeimpiä ikinä: "Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa"

Lihapullat
Samasta padasta -kirjan lihapullat. Kuva: Elvi Rista. Elvi Rista / Studio Fotonokka Oy

Suositun Samasta padasta -kirjasarjan luoja, ruokatoimittaja Outi Tuomivaara (o.s. Väisänen) vinkkaa mahtavan lihapullaohjeen. Näitä pehmeitä pyöryköitä rakastavat kaikki vauvasta vaariin!

Lapsiperheille suunnattua Samasta padasta -ruokakirjaa (Readme, 2016) on myyty Suomessa jo yli 20 000 kappaletta. Kirja sisältää yli 150 ruokaohjetta, joiden avulla voi kokata samanaikaisesti vauvalle ja muulle perheelle.

9789523732858

Samasta padasta -kirjaa on myyty jo yli 20 000 kappaletta Suomessa. Kirjan uusin painos ilmestyi 2021. 

Yksi kirjan suosituimmista resepteistä on teoksen luoneen ruokatoimittaja Outi Tuomivaaran (o.s. Väisänen) mukaan lihapullaohje. Nämä Outin timjamilihapullat ovat keränneet kiitosta ja ylistystä sosiaalisessa mediassa.

–  Kyselin jokin aika sitten teidän lasten lempiruokia, ja ylläri, lihapullat olivat kärjessä heti makaronilaatikon jälkeen. Nämä timjamilihapullat ovat pehmeimmät ikinä, sillä taikinaan tulee ranskankermaa. Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa! Mausteena on timjamia, joka muuten on lihapullien ykkösmauste, Outi kirjoitti huhtikuussa Samasta padasta -kirjan Instagram-sivuilla.

"Lihapullien koostumus on niin pehmeä, että vauvankin on helppo mutustella niitä"

Vauvaperheissä ja erityisesti sormiruokailijoiden kotona kokataan näitä lihapullia Outin mukaan ahkerasti.  

– Olen saanut Instagramin kautta kiitoksia äideiltä. Lihapullien koostumus on niin pehmeä, että vauvankin on helppo mutustella niitä, Outi kertoo MTV:lle.

Timjamilihapulliin käytetään iso 700 gramman pakkaus jauhelihaa, jotta pyörykät eivät pääse loppumaan kesken. 

– Tykkään muutenkin kokata ruokaa aina hyvän satsin, että osa jää seuraavan päivän lounaaksi.

Lihapullien lisukkeena tarjoillaan tavallisen perunamuusin sijaan peruna-palsternakkamuusia. Muusiin saa näin Outin mukaan kivaa vaihtelua, kunhan muistaa kypsentää palsternakankin pehmeäksi. 

– Jos epäilyttää, tykkääkö lapsi tällaisesta uudenlaisesta muusista, testaa silti. Palsternakka on nimittäin aika makeaa ja yleensä lasten makuun.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja