Oletko ikinä tehnyt näin kurkulle? Maku paranee!
Tiedätkö, miten suomalaisten suosikkivihanneksesta, kurkusta, saa paremman makuista? Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kesäreseptin avomaankurkuista. Kurkkaa videolta ohje.
Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Kauppapuutarhaliitto kertoo, että suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.
Testaa kurkkujen murskaamista!
Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia.
– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.
Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.
Miten kurkut sitten murskataan ja mitä mausteita niiden kanssa kannattaa käyttää? Kurkkaa jutun yllä olevalta videolta näppärä kurkkuohje.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2022.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti