Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko ikinä tehnyt näin kurkulle? Maku paranee!

1:37Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaaKATSO VIDEO: Näin kurkun maku paranee, testaa murskatut kurkut!
Julkaistu 26.06.2023 20:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Tiedätkö, miten suomalaisten suosikkivihanneksesta, kurkusta, saa paremman makuista? Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kesäreseptin avomaankurkuista. Kurkkaa videolta ohje.

Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Kauppapuutarhaliitto kertoo, että suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.

Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta

Testaa kurkkujen murskaamista!

Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.

Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.

Miten kurkut sitten murskataan ja mitä mausteita niiden kanssa kannattaa käyttää? Kurkkaa jutun yllä olevalta videolta näppärä kurkkuohje. 

Lue myös: Oletko hoksannut hyödyntää aliarvostettua pakasteruokaa? Halpaa ja hyvää!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2022.

Lisää aiheesta:

Kurkun maku paranee yksinkertaisella tempullaJääkaapistasi löytyy "suoranainen kansallisaarre" – nyt ylistetään kotimaista suosikkiaAsiantuntijan niksi: Kurkusta paljon paremman makuista helposti!Kurkusta saa helposti paremman makuista – testaa Samulin kikkaa!Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta saa helposti huomattavasti parempaaKatin kasvislisuke on kesän varma hitti – jos rakastat fetaa, tätä on testattava!
VihanneksetRuokaRuoanlaittoRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli