Neljä herkullista, mutta terveellistä vaihtoehtoa – näistä naposteltavista voit nauttia ilman tunnontuskia!

Näin syöt oikein 8:20 Näin syöt oikein
Videolla asiantuntija kumoaa yleisiä ruokamyyttejä.

Nämä painontarkkailijalle sopivat herkut tyydyttävät ruokahimot astetta terveellisemmällä tavalla. 

Ruokahimojen tyydyttämisessä ei itsessään ole mitään pahaa, mutta jos haluat tehdä sen terveellisemmällä tavalla, sinun kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhusi oikein pistät.

The Insider -sivusto listasi joukon terveellisiä vaihtoehtoja, joilla tyydytät ruokahimosi hetkessä.

Jäädytetty banaaniherkku korvaa jäätelön

Jos mielesi tekee jotain kylmää ja makeaa, jäätelö on monelle ensimmäinen asia, joka nousee mieliin. Jäätelön voi kuitenkin korvata terveellisemmällä tavalla; jäädytetyistä banaaneista tehdyllä herkulla.

POIMI MAAGINEN YHDEN AINESOSAN JÄÄTELÖRESEPTI TALTEEN TÄÄLTÄ

Popcorneista itse tekemällä terveellisempiä

Jos popcornit ovat suurinta herkkuasi, hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse luopua näitä herkuista kokonaan.

Terveellisimpiä näistä herkuista saat yksinkertaisesti sillä, että valmistat ne itse ja lisäät mausteeksi voin sijaan terveyden hyvinvoinnin kannalta erinomaista oliiviöljyä. Kun teet naposteltavat itse, voit helposti säädellä suolan määrää ja maustaa popcornit halutessasi suolan sijaan vaikkapa valkosipulijauheella tai chilillä.

Popcornit ovat siitä hyviä herkkuja, että ne sisältävät runsaasti nälän poissa pitäviä kuituja.

Rouskuvat kikherneet korvaavat sipsit

Jos mielesi tekee suolaisia ja rouskuvia herkkuja, kokeile tyydyttää himosi sipsien sijaan paahdetuilla kikherneillä. Mausta kikherneet oliiviöljyllä ja haluamillasi mausteilla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi.

– Paahdetut kikherneet ovat yksinkertaisesti valmistuvia naposteltavia, jotka sopivat korvaamaan täydellisesti runsaskaloriset sormisyötävät, kuten maapähkinät, ravitsemusterapeutti Becky Garrison kertoo.  

Juuston sijaan avokadoa

Kermaa ja juustoa himoitsevan kannattaa asiantuntijan mukaan vaihtaa avokadoa sisältäviin herkkuihin.  

– Kokeile korvata juusto avokadolla. Avokado antaa juuston kaltaista kermaisuutta, mutta on parempi rasvan ja terveellisten ravintoaineiden lähde, ravintoasiantuntija Joelle Malinowski kertoo.

Lähde: TheInsider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!