Popcornit – terveellisiä vai ei? Sisällössä piilee järkyttävä ero

popcorn
Popcornin voi maustaa esimerkiksi oreganolla tai basilikalla. Shutterstock

Suolan ja rasvan määrä ratkaisee, onko popcorn terveellistä vai ei. Voit itse vaikuttaa niiden kalorimäärään.

Ilman lisättyä rasvaa ja suolaa popcornit ovat terveellisiä: 0,75 litran annos valmista popcornia sisältää vain 93 kaloria, gramman rasvaa sekä melkein neljä grammaa kuitua, kertoo CNN. Popcornit sisältävät myös täysjyvää ja antioksidantteja.

Rasva ja suola lisäävät kalorimäärää

Leffateatterissa evääksi ostamasi popcornit sen sijaan saattavat olla kaukana terveellisestä. Niiden valmistuksessa käytetään usein runsaasti suolaa ja rasvaa, joten kalorien määrä kasvaa.

Yhdysvaltalaisen riippumattoman The Center for Science in the Public Interest-kuluttajaliiton mukaan 5 litraa popcornia sisältää noin 1200 kilokaloria, liki gramman suolaa ja 60 grammaa tyydyttynyttä rasvaa. Tätä niin sanottua kovaa rasvaa on annoksessa kolmen päivän tarpeen verran. 

Jos aiot ostaa valmiita poppareita supermarketista, tutkaile hetki ravintosisältöjä paketin kyljestä, sillä tuotteiden annoskoot sekä suolan ja sokerin määrä vaihtelevat.  

Jos teet poppareita kotona, valitse vähäkalorinen vaihtoehto. Lisää maltillisesti suolaa ja rasvaa ja kokeile maustamiseen niiden sijaan vaikkapa yrttejä, paprikaa tai oreganoa. Voit kokeilla myös parmesaania.

Lähde: CNN

* * * 

Katso videolta, miten saat popcorniin uutta potkua pekonilla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat