Näin pizzan paistaminen onnistuu "älyttömän hyvin" ilman pizzauuniakin

6:38 Tunnetko nämä pizzakikat? Pizzanpaistajat-ryhmän hifistelijät studiolla paistohommissa
Tunnetko nämä pizzakikat? Pizzanpaistajat-ryhmän hifistelijät studiolla paistohommissa

Pizzanpaistajat opettivat juontajaa valmistamaan täydellisen pizzapohjan.

Pizzan paistamisesta on tullut viime vuosina Suomessakin melkoista hifistelyä. 

Leipomisbuumin ohessa moni innostui täydellisen pizzan valmistamisesta, mikä siivitti myös Facebookin Pizzanpaistajat-ryhmän menestystä

Huomenta Suomessa vierailleet ryhmän aktiivit Mikko Peltonen ja Kimmo Kautiainen opettivat juontaja Aki Linnanahdetta täydellisen pizzapohjan valmistamiseen.

– Jotkut tarhalaisetkin osaavat sen, Peltonen toteaa Linnanahteen harjoitellessa taikinan viskomista.

Katso yllä olevalta videolta pizzanpaistajien vinkit sekä Peltosen selonteko siitä, mitä eroa on erilaisilla "pizzasuuntauksilla".

Onnistuuko pizzan paisto ilman pizzauunia?

Markkinoille on tullut viime vuosina runsaasti erilaisia kaasulla tai sähköllä toimivia pizzauuneja, mutta Peltosen mukaan pizzan paisto onnistuu hyvin myös tavallisessa uunissa.

– Älyttömän hyvin onnistuu pizzan paistaminen kotiuunissa, kun laittaa uunipellin vain väärinpäin, kuumentaa sitä grillivastuksella mahdollisimman pitkään ja lapiolla – tai onnistuu se vaikka kaljalaatikon pahvillakin – pizza siihen pellin päälle, Peltonen vinkkaa.

Paistoasteeksi pizzanpaistajien mukaan kannattaa asettaa "niin paljon kuin lähtee".

Katso myös: Himottaisiko sittenkin napolilainen pizza? Muotoile pohja kaulimen sijaan näin

1:45
"Pizzanörttinä" tunnettu ja omaa pizzapodcastiakin tuottava Jukka Salminen näyttää, miten napolilainen pizzapohja muotoilaan helposti.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja