Näin pizzan paistaminen onnistuu "älyttömän hyvin" ilman pizzauuniakin

Tunnetko nämä pizzakikat? Pizzanpaistajat-ryhmän hifistelijät studiolla paistohommissa 6:38 Tunnetko nämä pizzakikat? Pizzanpaistajat-ryhmän hifistelijät studiolla paistohommissa
Tunnetko nämä pizzakikat? Pizzanpaistajat-ryhmän hifistelijät studiolla paistohommissa

Pizzanpaistajat opettivat juontajaa valmistamaan täydellisen pizzapohjan.

Pizzan paistamisesta on tullut viime vuosina Suomessakin melkoista hifistelyä. 

Leipomisbuumin ohessa moni innostui täydellisen pizzan valmistamisesta, mikä siivitti myös Facebookin Pizzanpaistajat-ryhmän menestystä

Huomenta Suomessa vierailleet ryhmän aktiivit Mikko Peltonen ja Kimmo Kautiainen opettivat juontaja Aki Linnanahdetta täydellisen pizzapohjan valmistamiseen.

– Jotkut tarhalaisetkin osaavat sen, Peltonen toteaa Linnanahteen harjoitellessa taikinan viskomista.

Katso yllä olevalta videolta pizzanpaistajien vinkit sekä Peltosen selonteko siitä, mitä eroa on erilaisilla "pizzasuuntauksilla".

Onnistuuko pizzan paisto ilman pizzauunia?

Markkinoille on tullut viime vuosina runsaasti erilaisia kaasulla tai sähköllä toimivia pizzauuneja, mutta Peltosen mukaan pizzan paisto onnistuu hyvin myös tavallisessa uunissa.

– Älyttömän hyvin onnistuu pizzan paistaminen kotiuunissa, kun laittaa uunipellin vain väärinpäin, kuumentaa sitä grillivastuksella mahdollisimman pitkään ja lapiolla – tai onnistuu se vaikka kaljalaatikon pahvillakin – pizza siihen pellin päälle, Peltonen vinkkaa.

Paistoasteeksi pizzanpaistajien mukaan kannattaa asettaa "niin paljon kuin lähtee".

Katso myös: Himottaisiko sittenkin napolilainen pizza? Muotoile pohja kaulimen sijaan näin

Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin 1:45
"Pizzanörttinä" tunnettu ja omaa pizzapodcastiakin tuottava Jukka Salminen näyttää, miten napolilainen pizzapohja muotoilaan helposti.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!