Sauli ja Mikko perustivat "pienen piirin jutun", jonka suosio yllättikin kaikki – tuhannet kiinnostuivat, ja syntyi Suomen oma pizzayhdistys

7:32 Kauniaisten pizza-automaatti puskee lättyjä kellonajasta riippumatta – toimittaja testaa uuden ruokainnovaation

Pizzaharrastus on kasvanut viime vuosina voimakkaasti Suomessa. Pizzan ystävät Sauli ja Mikko perustivat aiheen ympärille oman Facebook-ryhmän, joka paisui nyt Suomen omaksi pizzayhdistykseksi.

Videolla: MTV testasi Kauniaisten uuden pizza-automaatin – näin se toimii!

Pizzanpaistajille on perustettu Suomessa oma yhdistys, jonka tavoitteena on edistää pizzakulttuurin kehittymistä ja antaa inspiraatiota pizzasta kiinnostuneille ympäri Suomen. Pizzanpaistajien Facebook-ryhmä on kerännyt lyhyessä ajassa jo yli 13 000 asiasta kiinnostunutta ja ryhmä kasvaa nopeasti.

"Tavoitteenamme on edistää pizzakulttuuria tarjoamalla aktiivisen yhteisön, vinkkejä, reseptejä ja erilaisia etuja pizzasta kiinnostuneille. Olemme ilolla huomanneet, että Suomesta löytyy valtavasti erilaisia pizzauuneja ja niiden käyttäjiä, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan muiden kanssa."

Pizzanpaistajien Facebook-ryhmä syntyi kun Sauli Kajosaari ja Mikko Peltonen päättivät perustaa ryhmän oman pizzaharrastuksensa ympärille vuosi sitten. Suosio yllätti kuitenkin kaikki ja hetkessä ryhmään tulvi tuhansia harrastajia. 

– Pienen piirin juttu herättikin nopeasti kiinnostusta ja olemme ilolla seuranneet ryhmän kasvua ja sitä huikeaa intoa, jota erilaisista koti- ja pihakeittiöistä on välittynyt. Olemme ylpeitä siitä, että ryhmä on pysynyt kasvusta huolimatta hyvähenkisenä ja sellaisena se halutaan myös jatkossakin pitää, Kajosaari kertoo.

"Hifistelyä tai ei, haluamme kannustaa kaikenlaiseen pizzanpaistoon"

Suomeen on noussut viime vuosina useita laadukkaita pizzaravintoloita ja pizzaharrastuksen kasvu on näkynyt myös kauppojen hyllyillä. Monin paikoin pizzatarvikkeet on viety hyllystä nopeasti. Yhtenä ilmiönä ovat olleet myös erilaiset pizza-popupit, jotka ovat monin paikoin saavuttaneet suuren suosion.

– Jotkut sanovat, että hifistelemme pizzan ympärillä, mutta todellisuudessa kyse on pienistä asioista, joilla pizzaelämyksestä saa perus peltipizzaa nautinnollisemman. Hifistelyä tai ei, haluamme kannustaa kaikenlaiseen pizzanpaistoon kaikenlaisilla välineillä, Peltonen korostaa.

Yhdistyksen ydinjoukkoon kuuluu kymmenkunta alan ammattilaista, joilla on pitkä kokemus niin pizzan valmistamisesta, pizzavälineiden ja -uunien maahantuonnista kuin myös harrastukseen sopivista viineistä ja muista oheistuotteista. Erilaisten sisältöjen, videoiden ja koulutusten lisäksi yhdistyksen aktiiveilla on ensi kesänä tavoitteena järjestää myös Pizzafestivaalit. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja