Ari keksi nerokkaan tavan tehdä pizzaa viidessä minuutissa – ei hiivaa, ei uunia: "Testaukseni yllätti suuresti"
Kotikokkaaja Ari Paksuniemi vinkkaa, miten pizzaa saa tehtyä näppärästi viidessä minuutissa, ilman hiivaa ja uunia.
Innokas kokkaaja Ari Paksuniemi ideoi helpon tavan pizzan tekemiseen: lätyn voi valmistaa viidessä minuutissa paistinpannulla ja lopputulos on yllättävän hyvä.
– Pizza viidessä minuutissa. Kuulostaako hyvältä? Kyllä, se on totta. Tähän ei tule hiivaa, eikä tässä tarvita uunia. Yksinkertaista, Ari kertoo alun perin Youtube-kanavalleen, Aapen Kasari, lataamallaan videolla.
Arin pizzapohjaan tarvitaan vain neljä ainesosaa: vehnäjauhoja, maustamatonta jogurttia kuten turkkilaista jogurttia suolaa ja leivinjauhetta.
– Tämä tulee nopeasti hyvärakenteiseksi ja helposti muovattavaksi pöydällä. Voi laittaa vähän jauhoja lisää, jos tuntuu, että tarttuu käsiin.
Arin paistotaktiikalla pohja kypsyy nopeasti ja kääntämisen jälkeen päälle voi laittaa haluamiansa täytteitä.
– Testaukseni yllätti suuresti. Näin pizzafanina epäilin aluksi, mutta yllätys oli iloinen, kun lopputulos oli mitä maukkain pizza, Ari kertoo MTV:lle.
Katso videolta, miten pizza valmistuu ja kurkkaa ohje: Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti