Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – oletko tullut ajatelleeksi?
Poimi Allt om Mat -sivuston resepti ja säilö karviaiset talven varalle herkulliseen liemeen, josta ei potkua puutu.
Loppukesästä kypsyvät karviaiset ovat marjoja, joita ei olla totuttu hyödyntämään kovin monipuolisesti. Yksi tapa saada kaikki irti makeista ja herkullisista karviaisista on säilöä ne chilillä maustettuun liemeen.
Chilisäilötyt karviaiset
1 kilo karviaisia
1 chili
4 dl vettä
4dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
1 pussi (n. 26 grammaa) ruskeita sinapinsiemeniä
2 tl suolaa
Poista karviaisista huolellisesti kannat ja puhdista marjat.
Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Jos haluat tulisuutta, voit jättää chilin siemeniä karviaisten joukkoon.
Lisää pataan tai kattilaan chili, vesi, sokeri, valkoviinietikka, sinappi ja suola. Keitä hetki niin, että sokeri ja suola liukenevat seokseen.
Lisää joukkoon karviaiset ja keitä noin minuutin ajan. Anna karviaisten jäähtyä.
Lusikoi karviaiset esimerkiksi keitettyihin lasipurkkeihin ja säilytä purkkeja jääkaapissa.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa