Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – oletko tullut ajatelleeksi?

Karviaiset kypsyvät Suomessa loppukesästä.
Karviaiset kypsyvät Suomessa loppukesästä.Shutterstock
Julkaistu 09.08.2016 13:02

MTV LIFESTYLE

Poimi Allt om Mat -sivuston resepti ja säilö karviaiset talven varalle herkulliseen liemeen, josta ei potkua puutu. 

Loppukesästä kypsyvät karviaiset ovat marjoja, joita ei olla totuttu hyödyntämään kovin monipuolisesti. Yksi tapa saada kaikki irti makeista ja herkullisista karviaisista on säilöä ne chilillä maustettuun liemeen.

Chilisäilötyt karviaiset

1 kilo karviaisia
1 chili
4 dl vettä
4dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
1 pussi (n. 26 grammaa) ruskeita sinapinsiemeniä
2 tl suolaa

Poista karviaisista huolellisesti kannat ja puhdista marjat.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Jos haluat tulisuutta, voit jättää chilin siemeniä karviaisten joukkoon.

Lisää pataan tai kattilaan chili, vesi, sokeri, valkoviinietikka, sinappi ja suola. Keitä hetki niin, että sokeri ja suola liukenevat seokseen.

Lisää joukkoon karviaiset ja keitä noin minuutin ajan. Anna karviaisten jäähtyä.

Lusikoi karviaiset esimerkiksi keitettyihin lasipurkkeihin ja säilytä purkkeja jääkaapissa.

Lähde: Allt om Mat

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraHyödynnätkö jo tätä Suomen metsien superfoodia? Poimi talteen syksyinen resepti: ”Kaavit todennäköisesti kulhon tyhjäksi”Hyödynnä omenat erikoisella tavalla: Tee itse makeaa chilikastiketta!Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – herkullinen lopputulos!Paras tapa säilöä kantarellit – tätä kannattaa kokeillaParsaa al dente
GluteenitonMarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 14.07.202414:34
    Keliakia

    Yhä useammalla todetaan keliakia – tutkija epäilee ympäristöä syyksi

  • 31.08.202314:49
    Huumori

    Kriittinen kirjoitusvirhe muutti sähköpostin otsikon koomiseksi – Keliakialiiton Leila nauraa: "Päin honkia meni"

  • 30.11.202214:48
    Takaisinvedot

    Gluteenittomina myytyjä jauhoja vedetään myynnistä – sisältävät gluteenia

  • 07.10.202215:14
    Ruokakauppa

    Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia

  • 15.06.202210:45
    Ruokavalio

    Onko soijakastike gluteenitonta? Keliakialiitto tutki 14 kaupoissa myytävää soosia: "Herättää jatkuvasti keskustelua"