Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – oletko tullut ajatelleeksi?

shutterstock_205081912
Karviaiset kypsyvät Suomessa loppukesästä. Shutterstock

Poimi Allt om Mat -sivuston resepti ja säilö karviaiset talven varalle herkulliseen liemeen, josta ei potkua puutu. 

Loppukesästä kypsyvät karviaiset ovat marjoja, joita ei olla totuttu hyödyntämään kovin monipuolisesti. Yksi tapa saada kaikki irti makeista ja herkullisista karviaisista on säilöä ne chilillä maustettuun liemeen.

Chilisäilötyt karviaiset

1 kilo karviaisia
1 chili
4 dl vettä
4dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
1 pussi (n. 26 grammaa) ruskeita sinapinsiemeniä
2 tl suolaa

Poista karviaisista huolellisesti kannat ja puhdista marjat.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Jos haluat tulisuutta, voit jättää chilin siemeniä karviaisten joukkoon.

Lisää pataan tai kattilaan chili, vesi, sokeri, valkoviinietikka, sinappi ja suola. Keitä hetki niin, että sokeri ja suola liukenevat seokseen.

Lisää joukkoon karviaiset ja keitä noin minuutin ajan. Anna karviaisten jäähtyä.

Lusikoi karviaiset esimerkiksi keitettyihin lasipurkkeihin ja säilytä purkkeja jääkaapissa.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!