Parsaa al dente
Vihreä parsa on halvempaa kuin valkea, joka on kallista ja loistokkaan maukasta. Jos raaskit hankkia valkeaa parsaa, sinun on kuorittava parsat, muuten niiden sitkeä, uloin osa jää hampaisiin kiinni.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
2-4 hengelle
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- suolaa
- 1 rkl voita
Vinaigrette
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sinappia
- ½ tl kidesokeria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuori varoen perunankuorimaveitsellä ja anna parsojen levätä rannetta vasten, jotta ne eivät murru kahtia. Varo nuppuja, niitä ei kuorita. Vihreästä parsista tarvitsee leikata pois vain sitkeä, kuituinen osa. Hyvän parsan salaisuus on, että parsojen tulee olla tuoreita. Jos parsat nuokkuvat tai ovat osittain ruskeita, älä osta niitä, silloin ne eivät maistu hyvältä.
1. Huuhdo parsat hyvin. Varo, ettet murra nuppuja. Leikkaa pois karkeat, säikeiset päät.
2. Laita parsat paistinpannuun tai kattilaan, kaada päälle vettä 1 cm korkeuteen. Mausta suolalla, laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 2-6 minuuttia, riippuen parsojen paksuudesta. Kokeile terävällä veitsellä, ovatko parsat kypsiä – niissä pitää olla hieman jämäkkyyttä jäljellä.
3. Siivilöi parsat ja tarjoile heti. Syö ne voin tai vinaigretten kanssa. Parsa maistuu loistavalta ilman muita lisukkeita.
4. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, sinappi, sokeri, pippuri ja suola pienessä kulhossa. Vatkaa haarukalla. Kaada öljy mukaan hiljalleen ja vatkaa kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet. Kaada kastike kuumien parsojen päälle ja tarjoile. Voit myös syödä parsat pelkän voin kera, tai ilman mitään muuta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto