Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa al dente

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

2-4 hengelle

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • suolaa
  • 1 rkl voita

Vinaigrette

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • ½ tl kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori varoen perunankuorimaveitsellä ja anna parsojen levätä rannetta vasten, jotta ne eivät murru kahtia. Varo nuppuja, niitä ei kuorita. Vihreästä parsista tarvitsee leikata pois vain sitkeä, kuituinen osa. Hyvän parsan salaisuus on, että parsojen tulee olla tuoreita. Jos parsat nuokkuvat tai ovat osittain ruskeita, älä osta niitä, silloin ne eivät maistu hyvältä.

1. Huuhdo parsat hyvin. Varo, ettet murra nuppuja. Leikkaa pois karkeat, säikeiset päät.

2. Laita parsat paistinpannuun tai kattilaan, kaada päälle vettä 1 cm korkeuteen. Mausta suolalla, laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 2-6 minuuttia, riippuen parsojen paksuudesta. Kokeile terävällä veitsellä, ovatko parsat kypsiä – niissä pitää olla hieman jämäkkyyttä jäljellä.

3. Siivilöi parsat ja tarjoile heti. Syö ne voin tai vinaigretten kanssa. Parsa maistuu loistavalta ilman muita lisukkeita.

4. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, sinappi, sokeri, pippuri ja suola pienessä kulhossa. Vatkaa haarukalla. Kaada öljy mukaan hiljalleen ja vatkaa kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet. Kaada kastike kuumien parsojen päälle ja tarjoile. Voit myös syödä parsat pelkän voin kera, tai ilman mitään muuta.

Lisää aiheesta:

Parsaa yrttikastikkeellaLatva-artisokka ja voivaahtoGrillattuja jättikatkarapuja ja parsaaParsaa ja basilikavoikastikettaTankoparsaa ja parmesaaniaYksinkertaista parsakaalia
ParsaPastat ja nuudelitGluteenitonKasvisruokaParsaviikotPääruoatKasvisruoka

Vihreä parsa on halvempaa kuin valkea, joka on kallista ja loistokkaan maukasta. Jos raaskit hankkia valkeaa parsaa, sinun on kuorittava parsat, muuten niiden sitkeä, uloin osa jää hampaisiin kiinni.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta