Paras tapa säilöä kantarellit – tätä kannattaa kokeilla

Syksy on kanttarellien juhlaa. Lehtikuva

Kantarellikausi on kuumimmillaan ja ruotsalainen ruokasivusto vinkkaa parhaan tavan näiden herkkujen säilömiseen. 

Etikkakantarellit ovat täydellinen herkku syksyn ruokapöytään. Kokeile Allt Om Mat -sivuston reseptiä. 

Etikkakantarellit

1 l kantarelleja (noin 300 grammaa)
3 dl väkiviinaetikkaa
5 dl kidesokeria
1 pala inkivääriä (noin 40 grammaa)
kanelitanko
5 neilikkaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tlk maustepippuria

1. Puhdista sienet. 

2. Sekoita etikka ja sokeri kattilassa. Kiehauta noin 2–3 minuuttia, jotta sokeri sulaa. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita sienet ja mausteet liemeen. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. 

3. Laita kanttarellit ja liemi puhdistettuun, lasiseen säilykepurkkiin ja lisää suola. Anna maustua vähintään päivä ja käytä kolmen kuukauden sisällä valmistamisesta. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!