Paras tapa säilöä kantarellit – tätä kannattaa kokeilla
Kantarellikausi on kuumimmillaan ja ruotsalainen ruokasivusto vinkkaa parhaan tavan näiden herkkujen säilömiseen.
Etikkakantarellit ovat täydellinen herkku syksyn ruokapöytään. Kokeile Allt Om Mat -sivuston reseptiä.
Etikkakantarellit
1 l kantarelleja (noin 300 grammaa)
3 dl väkiviinaetikkaa
5 dl kidesokeria
1 pala inkivääriä (noin 40 grammaa)
kanelitanko
5 neilikkaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tlk maustepippuria
1. Puhdista sienet.
2. Sekoita etikka ja sokeri kattilassa. Kiehauta noin 2–3 minuuttia, jotta sokeri sulaa. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita sienet ja mausteet liemeen. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Laita kanttarellit ja liemi puhdistettuun, lasiseen säilykepurkkiin ja lisää suola. Anna maustua vähintään päivä ja käytä kolmen kuukauden sisällä valmistamisesta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan