Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras tapa säilöä kantarellit – tätä kannattaa kokeilla

Syksy on kanttarellien juhlaa.
Syksy on kanttarellien juhlaa. Lehtikuva
Julkaistu 10.09.2016 21:49

MTV LIFESTYLE

Kantarellikausi on kuumimmillaan ja ruotsalainen ruokasivusto vinkkaa parhaan tavan näiden herkkujen säilömiseen. 

Etikkakantarellit ovat täydellinen herkku syksyn ruokapöytään. Kokeile Allt Om Mat -sivuston reseptiä. 

Etikkakantarellit

1 l kantarelleja (noin 300 grammaa)
3 dl väkiviinaetikkaa
5 dl kidesokeria
1 pala inkivääriä (noin 40 grammaa)
kanelitanko
5 neilikkaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tlk maustepippuria

1. Puhdista sienet. 

2. Sekoita etikka ja sokeri kattilassa. Kiehauta noin 2–3 minuuttia, jotta sokeri sulaa. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita sienet ja mausteet liemeen. Hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. 

3. Laita kanttarellit ja liemi puhdistettuun, lasiseen säilykepurkkiin ja lisää suola. Anna maustua vähintään päivä ja käytä kolmen kuukauden sisällä valmistamisesta. 

Lähde: Alltommat.se

Lisää aiheesta:

Hyödynnätkö jo tätä Suomen metsien superfoodia? Poimi talteen syksyinen resepti: ”Kaavit todennäköisesti kulhon tyhjäksi”Herkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkiniValmista uudenlainen makaronilaatikko: Et tarvitse jauhelihaa ollenkaan!Hyödynnä omenat erikoisella tavalla: Tee itse makeaa chilikastiketta!Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – oletko tullut ajatelleeksi?Herkkutattikeitto
SienetSäilöntäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 30.10.09:00
    Väkivaltarikokset

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 27.10.06:11
    Myrkylliset kasvit

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 21.10.17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 2.10.07:00
    Australia

    Australian myrkkysienimurhaaja aikoo valittaa tuomiostaan