Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – herkullinen lopputulos!

vispipuuro_1_D4S6507_090816-Edit

Karviaiset ovat syksyn kynnyksellä parhaimmillaan, ja tuttuja marjoja kannattaa nyt hyödyntää monipuolisesti. Poimi ruokabloggaaja Hellapoliisin herkullisen karviais-vadelmapuuron resepti!

Puolukoiden lisäksi monista muistakin marjoista valmistuu helposti herkullinen vispipuuro. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee hyödyntämään vispipuuroon muun muassa karviaiset.

– Voit koota annoksen myös astetta juhlavammaksi laittamalla kerroksittain puuroa ja vaahdotettua vaniljakastiketta, bloggaaja vinkkaa.

Karviais-vadelmapuuro

4 annosta

1 l karviaismarjoja
200 g vadelmia
1 ½ l vettä
1 l karviaismarjoista keitettyä lientä
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita

Laita karviaismarjat, vadelmat ja vesi kattilaan ja anna kiehua, kunnes marjoista on irronnut väri ja maku nesteeseen.

Siivilöi marjat pois.

Tarkista että nestettä on litra. Jos sitä on vähemmän, lisää vettä. Jos nestettä on enemmän, lisää sokerin ja mannasuurimoiden määrää.

Kuumenna neste kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon sokeri.

Kiehauta ja lisää mannasuurimot sekoittaen.

Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa jäähtyneenä sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi puuroksi.

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat