Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin karviaiset kannattaa hyödyntää – herkullinen lopputulos!

Julkaistu 12.09.2016 11:02

MTV LIFESTYLE

Karviaiset ovat syksyn kynnyksellä parhaimmillaan, ja tuttuja marjoja kannattaa nyt hyödyntää monipuolisesti. Poimi ruokabloggaaja Hellapoliisin herkullisen karviais-vadelmapuuron resepti!

Puolukoiden lisäksi monista muistakin marjoista valmistuu helposti herkullinen vispipuuro. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee hyödyntämään vispipuuroon muun muassa karviaiset.

– Voit koota annoksen myös astetta juhlavammaksi laittamalla kerroksittain puuroa ja vaahdotettua vaniljakastiketta, bloggaaja vinkkaa.

Karviais-vadelmapuuro

4 annosta

1 l karviaismarjoja
200 g vadelmia
1 ½ l vettä
1 l karviaismarjoista keitettyä lientä
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita

Laita karviaismarjat, vadelmat ja vesi kattilaan ja anna kiehua, kunnes marjoista on irronnut väri ja maku nesteeseen.

Siivilöi marjat pois.

Tarkista että nestettä on litra. Jos sitä on vähemmän, lisää vettä. Jos nestettä on enemmän, lisää sokerin ja mannasuurimoiden määrää.

Kuumenna neste kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon sokeri.

Kiehauta ja lisää mannasuurimot sekoittaen.

Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa jäähtyneenä sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi puuroksi.

Resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Halpaa, hyvää ja helppoa: Lapsuudesta tuttu suosikkiruoka on edelleen hitti – ja sinäkin olet taatusti maistanutPaluu menneisyyteen: Syksyn paras puuro lapsuudestasi – tätä reseptiä ei kannata unohtaa! VispipuuroPaluu menneisyyteen: Mahtava puuro lapsuudestasi – muistatko sinäkin?Hellapoliisin karviais-vadelmavispipuuroPaluu menneisyyteen: Älä vain unohda vispipuuron reseptiä!
MarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Marjat
  • 16.8.17:28
    Leivonta

    Marjapiirakka, jota kaikki rakastavat – superhelppo valmistaa!

  • 13.8.07:43
    Ruoka

    Kotimaisilla ja ulkomaisilla marjoilla yksi selvä ero – Hanna Partanen muistuttaa riskistä

  • 12.8.07:43
    Ruoka

    Mustikkaa vai pensasmustikkaa? Hanna Partanen kertoo, kumpi on terveellisempää

  • 11.8.17:02
    Ruoka

    Älä tee tätä virhettä, jos pakastat marjoja!

  • 14.7.13:38
    mansikka

    Mansikkasesonki on nyt täällä – nämä seikat ratkaisevat, tuleeko marjoista makeita