Näin Kari Aihinen neuvoo tekemään broileripyörykät – helppo niksi takaa parhaat pallerot: Veden lämpötilalla on väliä

Broileripyörykät

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavaliossa oli parantamisen varaa. Keittiömestari Kari Aihinen kaappasi Greetan keittiön ja opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia.

Kaappaus keittiössä -sarjan päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen baarimikkona työskentelevä, yksin asuva Greeta. Greetan haasteena oli ennen kaikkea yötyöläisen arki: ruokavalio koostui lähinnä pika- ja valmisruoista. 

Keittiömestari Kari Aihinen saapui paikalle, kaappasi keittiön ja opasti Greetalle, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen vinkkasi.

Helpot broileripyörykät

Aihinen vinkkasi Greetalle Kaappaus keittiössä -jaksossa muun muassa helppojen broileripyöryköiden reseptin. Pyörykät sopivat mainiosti yhteen Aihisen kokkaamaan nuudelisalaatin kanssa.

– Noin 400 grammaa broiskun jauhelihaa, yksi kananmuna, desi kermaa, Maustetaan chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä, Aihinen ohjeisti.

AIhisella oli myös pyöryköiden muotoiluun yksi oleellinen vinkki:

– Minun tyylini on, että kastan kädet lämpimään veteen. Näin tulee sileä ja tasainen pyörykkä. Jos vesi on kylmää, rasva jää käsiin. Muodolla ei ole väliä. kunhan kokoluokka pysyy samana, niin pyörykät kypsyvät tasaisesti, Aihinen neuvoi.

Keittiömestari myös vinkkasi, että sipuli-itkuilta voi välttyä käyttämällä terävää veistä ja leikkaamalla sipulia "hakkaamisen" sijaan. Kun veitsi on tarpeeksi terävä ja sillä leikkaa sipulia, eteeriset öljyt eivät pääse ärsyttämään silmiä.Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja