Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin Kari Aihinen neuvoo tekemään broileripyörykät – helppo niksi takaa parhaat pallerot: Veden lämpötilalla on väliä

Julkaistu 04.05.2020 10:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavaliossa oli parantamisen varaa. Keittiömestari Kari Aihinen kaappasi Greetan keittiön ja opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia.

Kaappaus keittiössä -sarjan päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen baarimikkona työskentelevä, yksin asuva Greeta. Greetan haasteena oli ennen kaikkea yötyöläisen arki: ruokavalio koostui lähinnä pika- ja valmisruoista. 

Keittiömestari Kari Aihinen saapui paikalle, kaappasi keittiön ja opasti Greetalle, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen vinkkasi.

Helpot broileripyörykät

Aihinen vinkkasi Greetalle Kaappaus keittiössä -jaksossa muun muassa helppojen broileripyöryköiden reseptin. Pyörykät sopivat mainiosti yhteen Aihisen kokkaamaan nuudelisalaatin kanssa.

– Noin 400 grammaa broiskun jauhelihaa, yksi kananmuna, desi kermaa, Maustetaan chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä, Aihinen ohjeisti.

AIhisella oli myös pyöryköiden muotoiluun yksi oleellinen vinkki:

– Minun tyylini on, että kastan kädet lämpimään veteen. Näin tulee sileä ja tasainen pyörykkä. Jos vesi on kylmää, rasva jää käsiin. Muodolla ei ole väliä. kunhan kokoluokka pysyy samana, niin pyörykät kypsyvät tasaisesti, Aihinen neuvoi.

Keittiömestari myös vinkkasi, että sipuli-itkuilta voi välttyä käyttämällä terävää veistä ja leikkaamalla sipulia "hakkaamisen" sijaan. Kun veitsi on tarpeeksi terävä ja sillä leikkaa sipulia, eteeriset öljyt eivät pääse ärsyttämään silmiä.

Katso resepti: Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

Katso myös muut saman jakson reseptit

Lue myös: Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?Teethän aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia? Kari Aihisen ykkösvinkki: "Ei niin, että kaadatte kerman..." Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"Kari Aihisen käänteentekevä vinkki superhelppoon puuroon: "Vain taivas on rajana"Oletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"
RuokaKari AihinenKaappaus keittiössäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta