Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"

Julkaistu 03.05.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokkaamisen ei tarvitse olla vaikeaa! Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavalio koostui epäsäännöllisen työrytmin johdosta lähinnä pika- ja valmisruoista. Keittiömestari Kari Aihinen kaappasi Greetan keittiön ja opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia.

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Greeta on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Ennen Aihisen vierailua, Greetan ruokavalio olikin täynnä pika- ja valmisruokaa.

Keittiömestari Kari Aihinen saapui paikalle ja opasti Greetalle, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen vinkkasi.

Helpon nuudeliruoan juju: Toimii sekä salaattina että vokkina

Yksi jaksossa Aihisen vinkkaamista ruoista oli helppo nuudelivokki. Myös tämän ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmänä ruokaa voisikin kutsua ennemmin nuudelisalaatiksi, joten yhdestä ruoasta saa helposti kaksi erilaista variaatiota.

Aihinen neuvoo aloittamaan ruoanlaiton aina esivalmisteluilla.

– Kun alat tehdä ruokaa, pilko aina kaikki raaka-aineet valmiiksi. Näin näet määrät ja värit, Aihinen opasti Greetaa.

Myös vokkaamisessa kannattaa pitää mielessä yksi hyvä perussääntö:

– Kun aletaan vokkaamaan, niin edetään aina siinä järjestyksessä, mikä kestää pisimpään (kypsyä).

Nuudelivokin ollessa valmista, Aihinen maistoi lopputulosta yhdessä Greetan kanssa.

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia.

Katso resepti: Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

Katso myös muut saman jakson reseptit

Lue myös: Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?Arkiruokahitti! Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa on nerokas juju: "Mielestäni aika hemmetin hyvää"Henri Alén vinkkaa "nälässä ja tyhjäpäisessä tilassa" keksimänsä arkiruoan: "Ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis"Näin Kari Aihinen neuvoo tekemään broileripyörykät – helppo niksi takaa parhaat pallerot: Veden lämpötilalla on väliäKari Aihisen käänteentekevä vinkki superhelppoon puuroon: "Vain taivas on rajana"Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"
RuokaKari AihinenKaappaus keittiössäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • Eilen06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?