Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"

Katkarapuvokki2

Kokkaamisen ei tarvitse olla vaikeaa! Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavalio koostui epäsäännöllisen työrytmin johdosta lähinnä pika- ja valmisruoista. Keittiömestari Kari Aihinen kaappasi Greetan keittiön ja opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia.

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Greeta on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Ennen Aihisen vierailua, Greetan ruokavalio olikin täynnä pika- ja valmisruokaa.

Keittiömestari Kari Aihinen saapui paikalle ja opasti Greetalle, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen vinkkasi.

Helpon nuudeliruoan juju: Toimii sekä salaattina että vokkina

Yksi jaksossa Aihisen vinkkaamista ruoista oli helppo nuudelivokki. Myös tämän ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmänä ruokaa voisikin kutsua ennemmin nuudelisalaatiksi, joten yhdestä ruoasta saa helposti kaksi erilaista variaatiota.

Aihinen neuvoo aloittamaan ruoanlaiton aina esivalmisteluilla.

– Kun alat tehdä ruokaa, pilko aina kaikki raaka-aineet valmiiksi. Näin näet määrät ja värit, Aihinen opasti Greetaa.

Myös vokkaamisessa kannattaa pitää mielessä yksi hyvä perussääntö:

– Kun aletaan vokkaamaan, niin edetään aina siinä järjestyksessä, mikä kestää pisimpään (kypsyä).

Nuudelivokin ollessa valmista, Aihinen maistoi lopputulosta yhdessä Greetan kanssa.

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia.
Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja