Näin helposti korvaat majoneesin perunasalaatissa – poimi talteen legendaarisen julkkiskokin vinkit

perunasalaatti
Shutterstock

Perunasalaattia valmistettaessa tärkeintä on legendaarisen julkkiskokin mukaan kiinnittää huomiota perunoiden kypsyyteen sekä kastikkeen määrään.

Poimi videolta talteen grillikasviksista valmistuvan salaatin resepti.

Julia Child on taatusti yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista kokeista, jonka reseptit tunnetaan laajasti ympäri maailmaa. Vaikka nainen tunnetaan etenkin ranskalaisen keittiön herkuista, löytyy Childilta vinkkejä myös suomalaisille tuttuun juhannusruokaan; perunasalaattiin.

Perunasalaatissa tärkeintä ovat perunat

Perunat ovat perunasalaatin tärkein ainesosa, joten tätä ruokalajia tehdessä kannattaa varmistaa, että perunat on varmasti kypsennetty oikein.

– Viipaloin ensin perunat, sitten kypsennän ne kevyesti suolatussa kiehuvassa vedessä, Child kertoi aikoinaan The Splendid Table -radio-ohjelmassa.

Kun perunat on laitettu veteen, Child muistuttaa, että niitä ei saisi jättää veteen oman onnensa nojaan. Perunoiden tulee olla kypsiä, mutta ei ylikypsiä. 

Kun perunat ovat valmiit ja jäähtyneet, alkaa itse salaatin valmistus, jossa tärkeintä on kiinnittää huomiota majoneesin määrään – sitä ei saa olla liikaa. Perunasalaatissa on loppujen lopuksi kyse perunoista, ei majoneesista, nainen muistuttaa.

Voit halutessasi valmistaa perunasalaatin myös kokonaan ilman majoneesia. Tässä tapauksessa perunaviipaleet sekoitetaan yhteen sipulisilpun ja suolan ja pippurin kanssa.

– Laitan joukkoon hieman perunoiden keitinvettä tai hieman kanalientä ja vähän valkoviinietikkaa antamaan makua, Child vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja