Moka, jonka moni tekee perunamuusia valmistaessaan – kokki: "Älä missään nimessä tee näin"

Miten sinä valmistat pottumuusin?

Televisiokokki kertoo, missä yksinkertaisessa vaiheessa monilla menee mönkään perunamuusin valmistus.

Lihapullat sopivat perunamuusin kaveriksi. Katso maukas resepti yllä olevalta videolta.

Nakit ja muusi, lihapullat ja muusi, poronkäristys ja muusi... Suomalaiset todella rakastavat ruokia, jotka voi nauttia yhdessä samettisen pehmeän pottumuusin kanssa. Osa haluaa muusinsa täysin sileänä, toiset haluavat mieluummin sattumia. Minkä tahansa ruoan kanssa sitten muusisi syötkin, valmistustapaan kannattaa todella kiinnittää huomiota. Saatat nimittäin huuhdella perunamuusin kaiken maukkauden tietämättäsi viemäristä alas.

Älä keitä perunoita vedessä

Amerikkalainen tv-kokki Tyler Florence on sitä mieltä, että lähes kaikki valmistavat perunamuusin täysin väärin. Keitätkö sinäkin ensin perunat, sitten heität keitinveden pois ja lisäät lopuksi joukkoon maidon? Näin ei Florencen mukaan tulisi missään nimessä toimia, sillä huuhtelet näin perunan kaikki maut keitinveden mukana viemäriin.

– Älä missään nimessä tee näin! Perunoilla on hyvin herkkä ja kaunis makuprofiili. Jos keität perunat vedessä ja kaadat keitinveden pois, hävität myös samalla koko muusin hyvän maun, Florence toteaa.

Perunat pitäisi kokin mukaan sen sijaan keittää suoraan maidossa, jolloin perunoiden maku jää muusiin. Jos haluat täydellisen lopputuloksen, lisää perunoiden joukkoon sekä maitoa, kermaa että voita. Kun perunat ovat valmiit, kaada ne siivilään, jonka alla on kulho, jotta saat maitoliemen talteen. Lisää sitä sitten muussattujen perunoiden joukkoon ja täydellinen perunamuusi on valmis!

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja