Tässä ne ovat: Maailman parhaat ranskanperunat – Michelin-kokin kikka, joka onnistuu sinultakin!

Uunissa paistetut ranskalaiset ovat kaikille tuttu herkku. Jos perinteiset ranskanperunat kyllästyttävät, Michelin-kokin ohjeilla saat kotioloissa tehdyistä ranskalaisista uudenlaisen makuelämyksen.

Brittikokki Heston Blumenthal tunnetaan ympäri maailmaa. Hänen Englannin Brayssa sijaitsevalla the Fat Duck-ravintolallaan on kolme Michelin-tähteä, ja se on äänestetty aikoinaan myös maailman parhaaksi ravintolaksi.

Yksi Blumenthalin ikonisimmista annoksista on ”triple cooked chips”, vapaasti suomennettuna kolmeen kertaan kypsennetyt ranskanperunat. Näitä erittäin rapeita ja kuohkeita ranskanperunoita tarjoillaan Fine Dining Lovers -sivuston mukaan nyt gastropubeissa kaikkialla.

Ranskalaiset Blumenthalin tapaan

Aloita pilkkomalla perunat. Varo ettei ranskalaisista tule liian paksuja, jotta niiden sisään ei jää liikaa kosteutta.

Liota ranskalaisia kulhossa juoksevan veden alla 5 minuuttia, kunnes vesi on kirkasta. Näin osa tärkkelyksestä huuhtoutuu pois.

Keitä ranskalaisia miedolla lämmöllä kevyesti suolatussa vedessä noin 10-20 minuuttia. Perunan pinta rikkoutuu, jolloin se imee öljyä ja siitä tulee rapea. Älä keitä liian kauan, tai tuloksena on ranskalaisten sijaan perunakeittoa.

Tämän jälkeen ranskalaiset laitetaan ritilän päällä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Ritilän alle kannattaa laittaa astia, koska perunoista tippuu vettä. Jääkaapin kuivassa ilmassa perunoista haihtuu kosteutta. Kun ranskikset jäähtyvät, tärkkelys kiteytyy ja niiden pinnalle muodostuu kuori.

Friteeraa perunoita viitisen minuuttia, jotta niiden pintaan tulee hieman väriä. Tämän jälkeen ranskanperunat laitetaan uudelleen kuivumaan jääkaappiin. Lopuksi ranskalaiset paistetaan vielä kerran öljyssä.

Valmistus vie aikansa, mutta kuten yllä olevasta videosta voit päätellä, se todella kannattaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja