Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”
![Copyright: Shutterstock. porkkana uunissa](https://im.mtvuutiset.fi/image/7312726/landscape16_9/1600/900/36022fd349155a76e91c89d6d8eb2e86/in/porkkana-uunissa.jpg)
Suomalaisen huippukokin mukaan kasvikset, kuten porkkanat, kannattaa valmistaa keittämisen sijaan uunissa. Suolapedillä paahtaminen antaa tuttuihin kasviksiin aivan uuden ulottuvuuden.
Syödäänkö teidänkin perheessä keitettyjä kasviksia? Huippukokki Aki Wahlmanin mukaan tämän työvaiheen voi jättää välistä ja kypsentää vihannekset raakana grillissä, pannussa tai uunissa paahtamalla. Tällä konstilla kasviksista saadaan entistäkin herkullisempia.
"Porkkanoita ei saa kuoria!"
Kokeilemisen arvoiseksi reseptiksi Walhman mainitsee suolapedillä kypsennettävät porkkanat.
– Juuresten oma mehu kypsentää ne yhdessä suolan kanssa, jolloin maku tiivistyy, kokki kertoo Makuja.fi:lle.
Resepti on hyvin yksinkertainen: Levitä karkeaa suolaa vuokaan ja asettele porkkanat päälle. Nosta vuoka 180 asteiseen uuniin. Porkkanoiden paksuudesta riippuen niiden kypsennys vie 30–45 minuuttia.
Porkkanat ovat täynnä herkullista makua ja tärkeitä ravintoaineita, kunhan muistat jättää yhden työvaiheen välistä.
– Porkkanoita ei saa kuoria! Wahlman muistuttaa.
Reseptiä voi hyödyntää myös muiden kasvisten, kuten punajuurten valmistuksessa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka