Mainos
Mainos

Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”

Suomalaisen huippukokin mukaan kasvikset, kuten porkkanat, kannattaa valmistaa keittämisen sijaan uunissa. Suolapedillä paahtaminen antaa tuttuihin kasviksiin aivan uuden ulottuvuuden. 

Syödäänkö teidänkin perheessä keitettyjä kasviksia? Huippukokki Aki Wahlmanin mukaan tämän työvaiheen voi jättää välistä ja kypsentää vihannekset raakana grillissä, pannussa tai uunissa paahtamalla. Tällä konstilla kasviksista saadaan entistäkin herkullisempia. 

"Porkkanoita ei saa kuoria!"

Kokeilemisen arvoiseksi reseptiksi Walhman mainitsee suolapedillä kypsennettävät porkkanat.

– Juuresten oma mehu kypsentää ne yhdessä suolan kanssa, jolloin maku tiivistyy, kokki kertoo Makuja.fi:lle. 

Resepti on hyvin yksinkertainen: Levitä karkeaa suolaa vuokaan ja asettele porkkanat päälle. Nosta vuoka 180 asteiseen uuniin. Porkkanoiden paksuudesta riippuen niiden kypsennys vie 30–45 minuuttia. 

Porkkanat ovat täynnä herkullista makua ja tärkeitä ravintoaineita, kunhan muistat jättää yhden työvaiheen välistä.

– Porkkanoita ei saa kuoria! Wahlman muistuttaa. 

Reseptiä voi hyödyntää myös muiden kasvisten, kuten punajuurten valmistuksessa. 

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja