Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”
Suomalaisen huippukokin mukaan kasvikset, kuten porkkanat, kannattaa valmistaa keittämisen sijaan uunissa. Suolapedillä paahtaminen antaa tuttuihin kasviksiin aivan uuden ulottuvuuden.
Syödäänkö teidänkin perheessä keitettyjä kasviksia? Huippukokki Aki Wahlmanin mukaan tämän työvaiheen voi jättää välistä ja kypsentää vihannekset raakana grillissä, pannussa tai uunissa paahtamalla. Tällä konstilla kasviksista saadaan entistäkin herkullisempia.
"Porkkanoita ei saa kuoria!"
Kokeilemisen arvoiseksi reseptiksi Walhman mainitsee suolapedillä kypsennettävät porkkanat.
– Juuresten oma mehu kypsentää ne yhdessä suolan kanssa, jolloin maku tiivistyy, kokki kertoo Makuja.fi:lle.
Resepti on hyvin yksinkertainen: Levitä karkeaa suolaa vuokaan ja asettele porkkanat päälle. Nosta vuoka 180 asteiseen uuniin. Porkkanoiden paksuudesta riippuen niiden kypsennys vie 30–45 minuuttia.
Porkkanat ovat täynnä herkullista makua ja tärkeitä ravintoaineita, kunhan muistat jättää yhden työvaiheen välistä.
– Porkkanoita ei saa kuoria! Wahlman muistuttaa.
Reseptiä voi hyödyntää myös muiden kasvisten, kuten punajuurten valmistuksessa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti