Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”

Kokonaisena kypsennettävät porkkanat maistuvat herkullisilta.
Kokonaisena kypsennettävät porkkanat maistuvat herkullisilta. Shutterstock
Julkaistu 09.03.2019 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalaisen huippukokin mukaan kasvikset, kuten porkkanat, kannattaa valmistaa keittämisen sijaan uunissa. Suolapedillä paahtaminen antaa tuttuihin kasviksiin aivan uuden ulottuvuuden. 

Syödäänkö teidänkin perheessä keitettyjä kasviksia? Huippukokki Aki Wahlmanin mukaan tämän työvaiheen voi jättää välistä ja kypsentää vihannekset raakana grillissä, pannussa tai uunissa paahtamalla. Tällä konstilla kasviksista saadaan entistäkin herkullisempia. 

"Porkkanoita ei saa kuoria!"

Kokeilemisen arvoiseksi reseptiksi Walhman mainitsee suolapedillä kypsennettävät porkkanat.

– Juuresten oma mehu kypsentää ne yhdessä suolan kanssa, jolloin maku tiivistyy, kokki kertoo Makuja.fi:lle. 

LUE MYÖS: Harri Syrjänen paljastaa: Tämä muutaman ainesosan arkiruoka on parasta juuri nyt – "puolessa tunnissa valmista"

Resepti on hyvin yksinkertainen: Levitä karkeaa suolaa vuokaan ja asettele porkkanat päälle. Nosta vuoka 180 asteiseen uuniin. Porkkanoiden paksuudesta riippuen niiden kypsennys vie 30–45 minuuttia. 

Porkkanat ovat täynnä herkullista makua ja tärkeitä ravintoaineita, kunhan muistat jättää yhden työvaiheen välistä.

– Porkkanoita ei saa kuoria! Wahlman muistuttaa. 

Reseptiä voi hyödyntää myös muiden kasvisten, kuten punajuurten valmistuksessa. 

***

1:30Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

Lisää aiheesta:

Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!Uunijuureksista ja -kasviksista parempia – testaa simppeli pannukikka!Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"Harri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksenNäin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöä
RuoanlaittoVihanneksetAki WahlmanMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?