Tätä reseptiä on pakko kokeilla! Uudet perunat saavat täydellisen maun

10155748
Lehtikuva

Huomenta Suomen ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala rakastaa uusia perunoita, mutta ei jaksa syödä niitä aivan koko kesää pelkän voin kanssa.

Suosittua Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin sitruunamarinoitujen perunoiden resepti tekee oikeutta uusien perunoiden ainutlaatuiselle maulle ja rakenteelle. Kokeile tarjota raikas perunalisäke esimerkiksi grilliruuan kyljessä.

Nanna Rintalan sitruunamarinoidut uudet perunat

Ainekset:

2 kg tasakokoisia uusia perunoita
1 dl hyvää oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
1 puntti silputtua persiljaa
suolahiutaleita
mustapippuria

Keitä puhdistetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa talouspaperin tai keittiöpyyhkeen alla hetken.

Valmista marinadi sekoittamalla yhteen öljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja persilja. Kaada marinadi vielä haaleiden perunoiden päälle, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti! Jos perunat ovat vielä liian kuumia, saattaa valkosipuli muuttua sinertäväksi.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.