Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mummokin sen osasi – näin saat kahvista kaikki maut irti!

Kahvia kannattaa maistella ääneen ryystäen.
Kahvia kannattaa maistella ääneen ryystäen. Shutterstock
Julkaistu 27.04.2016 07:03

MTV LIFESTYLE

Haluatko saada kahvista kaikki aromit irti? Jesse Parkkali Johan&Nyströmistä ohjeisti kuulijoita kahvin maistelun pariin Helsinki Coffee Festivaleilla. 

Eri maanosista peräisin olevat kahvit maistuvat erilaisille. Erot on helppo hahmottaa, kun kahveja maistelee rinnakkain. Oikeaoppinen maistelu tapahtuu kovaäänisesti ryystäen, vaikka se aluksi saattaakin kuulostaa hassulta. 

– Happea muodostamalla mauista saa enemmän irti. Mitä kovemman ääneen saat aikaan, sitä enemmän mukana on happea. Jos jonkun mummo on ryystänyt kahvia tassilta, se on ollut hyvä tapa, kertoo Johan&Nyströmin Jesse Parkkali.

Millasia eroja kahveissa sitten on? Niin sanottu coffee belt kulkee Latinalaisesta Amerikasta Afrikan kautta Indonesian ja Vietnamin alueille. Eri maanosien kahvit maistuvat erilaisille.

– Latinalainen Amerikka on iso alue, mutta sen tyypillisiä makuja ovat pähkinäisyys ja suklaiset maut, jotka ovat pehmeitä ja helposti lähestyttäviä. Latinalaisen Amerikan kahveja on usein sekoituksissa, joita juodaan Suomessa paljon. Usein Brasilia on päämaa, Parkkali kertoo. 

Afrikkalaisissa kahveissa on Parkkalin mukaan enemmän hapokuutta. Niissä voi olla olla sitrusta, marjaisuutta ja bergamonttia.

Intian, Vietnamin ja Indonesian kahvit sen sijaan ovat maanläheisiä, mausteisia ja voimakkaita, joista ei hapokkuutta yleensä löydy. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pekka paahtoi Suomen parhaan suodatinkahvin – tältä se maistuu Et ehkä tiedä, miltä juomasi aamukahvi oikeasti maistuu – tee näin, niin totuus paljastuuRakastatko voimakasta kahvia? Siinä tapauksessa, tämä trendikahvi saattaa olla juuri sinun juttusi: ”Tuttu maku satojen vuosien takaa”Vuoden Barista paljastaa tyypillisen virheen kahvin juonnissa – helposti vältettävissä Älä tarjoa vääränlaista kahvia – sama ei toimi suklaakakulle ja pullalle!Kahvikulttuuri monipuolistuu – uusia paahtimoita syntyy tiheään
KahviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi
  • 10.11.08:22
    Ruoka

    Sorrutko yleiseen kahvimokaan? Pippa Laukka: "Pitäisi olla kaksi tuntia juomatta"

  • 3.11.08:22
    Juomat

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 31.10.11:55
    Juomat

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • 8.10.07:44
    Terveys ja hyvinvointi

    Näin kahvin valmistustapa vaikuttaa kolesteroliarvoihin

  • 1.10.07:45
    Ravitsemus

    Onko suodatinkahvi terveellistä? Ravitsemusasiantuntija kertoo faktat