Mainos
Mainos

Älä tarjoa vääränlaista kahvia – sama ei toimi suklaakakulle ja pullalle!

Mikä tahansa kahvi ei sovi minkä tahansa ruoan seuraksi. Pauligin päämaistaja Marja Touri esitteli makupareja Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa.

Kahvipöytään on helppo valita se tuttu ja turvallinen kahvi, joka omasta kaapista valmiiksi jo löytyy. Kahvin valintaan kannattaa kuitenkin uhrata ja ajatus tai kaksi. Täydelliset makuparit palkitsevat kahvipöydässä.

– Tarkoituksena on löytää makupari, joka ei riitele keskenään. Kumpikaan mauista ei saa kaataa toista, vaan makujen pitää sopia hyvin yhteen, kertoo Pauligin päämaistaja Marja Touri makuparien etsimisen ideasta. 

Esimerkiksi perinteisen, suomalaisen pullan kanssa sopii miedompi, ei liian täyteläinen kahvi. Helsinki Coffee Festivaleilla Touri valitsi pullan kumppaniksi Brazil-kahvin.

Mantelisen toscapiirakan kanssa Touri suosittelee puolestaan Colombiaa, jossa on pähkinäinen jälkimaku ja enemmän syvyyttä kuin Brazilissa. 

Tummapaahtoa suolaisille piirakoille

Tummapaahtoisista kahveista löytyy Tourin mukaan enemmän runkoa ja tukevuutta kuin vaaleapaahtoisista.

– Tummapaahtoisen kahvin kanssa sopivat suolaiset piirakat, kuten kinkku-, kasvis- tai broileripiiras. Pikkuisen tummempi paahtoaste ottaa vastaan särmikkäämmät tarjottavat.

Suklaakakun kanssa tarjottavaksi Touri valitsisi kahviksi Kenyan.

– Kenialaisessa kahvissa on väriä, virtaa ja vivahdetta. Maussa on mustaherukkaisuutta ja kevätsipulin vartta. Suklaakakun kanssa kyseessä on pari, joka jättää sanattomaksi.

Kevään juhlapöytiin sekoituksia

Kevään juhlakauden alkaessa kahvipöydistä löytyy usein laaja valikoima niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja.

Touri neuvoo valitsemaan juhlapöytään sekoituskahvin.

– Sekoituskahvit palvelevat montaa suuta ja runsasta tarjottavien määrää. Kun mennään yhden alkuperän kahveihin, löytyy joukosta kahveja, jotka joko sopivat tai eivät sovi tiettyjen ruokien kanssa. Siksi sekoitukset ovat varmempia valintoja. 

Jäätelön kanssa sen sijaan sopii Tourin mukaan lähes mikä tahansa kahvi. Kokeile esimerkiksi vaniljajäätelön ja espresson yhdistelmää. 


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja