Ruoka- ja kotitalousasiantuntija Asta Asunmaa vinkkaan kaikille juhlia järjestäville muutamia huomionarvoisia asioita.
Juhlien järjestäminen saattaa tuottaa joskus hieman päänvaivaa. Asta Asunmaa maa- ja kotitalousnaisista muistuttaakin, mitä kaikkea kannattaa pohtia ennen juhlia.
– Onnistuneeseen juhlaan tarvitaan paljon suunnittelua, organisoitua väkeä ja arviointia jälkeenpäin auttamaan tulevien juhlien järjestämisessä, Asunmaa kertoo.
Ruoan kulutukseen vaikuttavat tekijät:
1. Vieraiden määrä, ikä ja sukupuolijakauma
2. Juhlien kesto
3. Tarjolla olevien ruokien lajivalikoimamäärä
4. Juhlien luonne
5. Juhlien ajankohta
6. Paljonko aikaa kuluu aterioiden välissä?
Ruokalistan laadinta:
1. Erikoisruokavaliot
2. Tarjoilun vaivattomuus
3. Onko riittävästi kylmäsäilytystilaa raaka-aineille, valmiille ruoille, juomille ja leivonnaisille?
Yleisiä huomioita:
1. Onko vieraille riittävästi ruokailupaikkoja?
2. Voiko tarjottavan nauttia seisaaltaan tai sylistä?