Muistithan ottaa nämä tekijät huomioon juhlien ruokatarjoilun suhteen?

juhlat,-tarjoilu
Tarjoilujen järjestäminen ei ole aivan helppo homma. Shutterstock

Ruoka- ja kotitalousasiantuntija Asta Asunmaa vinkkaan kaikille juhlia järjestäville muutamia huomionarvoisia asioita.

Juhlien järjestäminen saattaa tuottaa joskus hieman päänvaivaa. Asta Asunmaa maa- ja kotitalousnaisista muistuttaakin, mitä kaikkea kannattaa pohtia ennen juhlia.

– Onnistuneeseen juhlaan tarvitaan paljon suunnittelua, organisoitua väkeä ja arviointia jälkeenpäin auttamaan tulevien juhlien järjestämisessä, Asunmaa kertoo.

Ruoan kulutukseen vaikuttavat tekijät:

1. Vieraiden määrä, ikä ja sukupuolijakauma

2. Juhlien kesto

3. Tarjolla olevien ruokien lajivalikoimamäärä

4. Juhlien luonne

5. Juhlien ajankohta

6. Paljonko aikaa kuluu aterioiden välissä?

Ruokalistan laadinta:

1. Erikoisruokavaliot

2. Tarjoilun vaivattomuus

3. Onko riittävästi kylmäsäilytystilaa raaka-aineille, valmiille ruoille, juomille ja leivonnaisille?

Yleisiä huomioita:

1. Onko vieraille riittävästi ruokailupaikkoja?

2. Voiko tarjottavan nauttia seisaaltaan tai sylistä?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja