Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muistithan ottaa nämä tekijät huomioon juhlien ruokatarjoilun suhteen?

juhlat,-tarjoilu
Tarjoilujen järjestäminen ei ole aivan helppo homma.Shutterstock
Julkaistu 23.05.2014 08:15

Ira Juvonen

ira.juvonen@mtv.fi

Ruoka- ja kotitalousasiantuntija Asta Asunmaa vinkkaan kaikille juhlia järjestäville muutamia huomionarvoisia asioita.

Juhlien järjestäminen saattaa tuottaa joskus hieman päänvaivaa. Asta Asunmaa maa- ja kotitalousnaisista muistuttaakin, mitä kaikkea kannattaa pohtia ennen juhlia.

– Onnistuneeseen juhlaan tarvitaan paljon suunnittelua, organisoitua väkeä ja arviointia jälkeenpäin auttamaan tulevien juhlien järjestämisessä, Asunmaa kertoo.

Ruoan kulutukseen vaikuttavat tekijät:

1. Vieraiden määrä, ikä ja sukupuolijakauma

2. Juhlien kesto

3. Tarjolla olevien ruokien lajivalikoimamäärä

4. Juhlien luonne

5. Juhlien ajankohta

6. Paljonko aikaa kuluu aterioiden välissä?

Ruokalistan laadinta:

1. Erikoisruokavaliot

2. Tarjoilun vaivattomuus

3. Onko riittävästi kylmäsäilytystilaa raaka-aineille, valmiille ruoille, juomille ja leivonnaisille?

Yleisiä huomioita:

1. Onko vieraille riittävästi ruokailupaikkoja?

2. Voiko tarjottavan nauttia seisaaltaan tai sylistä?

Tuoreimmat aiheesta

Erikoisruokavalio