Juhlapöydän ehdoton ykkösherkku suomalaisten mielestä – löytyykö sinun tarjoiluistasi?

shutterstock_684148402
Suomalaiset rakastavat suolaisia piirakoita. Shutterstock

Lejos Oy:n suuressa kesäkyselyssä 1000 suomalaista kertoi mielipiteensä muun muassa juhlapöytiensä ykkösherkusta ja kesän suosikkijuomasta. 

Millaista tarjottavaa sinun juhlapöydästäsi löytyy? Suomalaisten juhlapöytien ehdoton ykkösherkku on suolainen piirakka. Tämä selviää Lejos Oy:n teettämästä suuresta kesäkyselystä, jossa selvitettiin 1000 suomalaiselta heidän juhla- ja herkuttelutottumuksiaan. 

– Kätevyys ja syömisten riittävyys ovat tärkeässä roolissa suomalaisessa juhlapöydässä. Piirakka on helppo tarjottava, minkä lisäksi sitä saa stailattua sekä ruokavaliolleen että juhlan tilanteelle sopivalla tavalla, kommentoi Lejoksen PR Manager Säde Svar tutkimuksen tuloksia. K

ilpailu viiden suosituimman juhlatarjottavan välillä oli tasainen. Suolainen piirakka ansaitsi lopulta kärkisijan 48 prosentin suosiolla. Sekä miehet että naiset olivat sitä mieltä, että piirakka kuuluu tarjottavien kärkeen. 

Myös juhlien vähiten suosituista tarjottavista löytyi selkeä kärkisijan pitäjä. Sotkeva ruoka kuten mustikoita sisältävä ruoka, pasta tai rasvaiset tarjottavat miellettiin vähiten houkutteleviksi herkuiksi. Myös liian arkisen ruoan tarjoamista juhlapöydässä ei pidetä sopivana.

Suosituimmat kesäjuomat

Olut on suosituin kesäjuoma miespuolisten vastaajien keskuudessa 41 prosentilla, kun taas naispuolisille vastaajille parhaiten kesällä maistuivat erilaiset vissyvedet (20 %) tai jäävesi (17 %).

Näiden janojuomien lisäksi suomalaisille maistuvat kesäjuomina siideri tai lonkero, itsetehdyt mehut sekä erilaiset limonadit.   

– Alkoholittomuus on nousussa ja on huomaavaista tarjota alkoholiton vaihtoehto myös skoolaushetkeen, Säde Svar vihjaa ja suosittelee kokeilemaan muun muassa erilaisia kombuchajuomia. 

Kesäisten makujen suhteen kaksi makua erottui selkeästi ylitse muiden: uudet perunat (39 %) ja tuore mansikka (23 %) nappasivat kärkisijat.   

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja