Gluteenitonta tai vegaanista jouluruokaa? Näin lutviudut eri ruokavalioista joulupöydässä – Teresa Välimäen vinkit

4:51 Allergikon joulupöytä – Teresa Välimäki kertoo, miten ottaa vieraiden ruokarajoitteet huomioon jouluna
Allergikon joulupöytä – Teresa Välimäki kertoo, miten ottaa vieraiden ruokarajoitteet huomioon jouluna.

Kokki Teresa Välimäki vinkkaa keinoja, joilla selvitä joulun ruoanlaitosta, vaikka vieraana olisikin allergikkoja.

Jouluruoka on monelle suorastaan pyhä asia: perinteistä pidetään kiinni ja pöytään lätkitään aina kohtuuttoman suuri määrä erilaisia elementtejä, koska niin on aina tehty.

Ruokapöytään ilmestyvä allergikko tai muuten totutusta poikkeavaa ruokavaliota noudattava vieras laittaa väkisinkin suunnitelmat uusiksi. Tästä ei kuitenkaan kannata ahdistua, sillä moni jouluruoista taipuu suhteellisen helposti esimerkiksi vegaaniseksi tai gluteenittomaksi. 

Voit myös pohtia, tarvitseeko kaikkien pystyä syömään kaikkia ruokia vai olisiko tärkeämpää, että kaikille on tasapuolisesti jotakin?

Asiasta keskusteltiin myös Viiden jälkeen -lähetyksessä, jossa nostettiin esille ruoka-aineallergioita, joita moni ei tule välttämättä edes ajatelleeksi.

Katso yllä olevalta videolta kokki Teresa Välimäen vinkit siihen, miten erilaiset ruoka-ainerajoitteet kannattaa ottaa huomioon joulupöydässä.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja