Vältä virheet juhlien järjestämisessä – älä tee näitä ruokia

shutterstock_193176995
Shutterstock

Kevään päätteeksi monessa suomalaiskodissa vietetään valmistujaisjuhlia, mutta millaisia herkkuja vieraille ei kannata valmistaa?

Kokki Teresa Välimäki kertoi Makuja.fi-sivustolle keittokirjansa Lomaruokaa (Cozy Publishing 2015) julkistamistilaisuudessa vinkkinsä siihen, mitä kevään juhliin ei välttämättä kannata valmistaa.

Unohda pikkutarkat koristelut ja voileivät

Välimäki ei suosittele tarjoilemaan suurelle vierasjoukolle sellaisia ruokia, joiden valmistaminen vaatii todella pikkutarkkaa käsityötä. Herkkujen vaatima työmäärä saattaa yllättää, jos pikkutarkkaa käsityötä on edessä kymmenien – tai jopa satojen – herkkupalojen verran.

– Yhden ystäväni isoihin juhliin tuli kerran tosi paljon porukkaa, ja hän teki täytettyjä minitomaatteja, Välimäki kertoo.

Tuolloin juhlavalmistelut osoittautuivat aivan liian raskaiksi juuri siksi, että pikkutarkka täyttämispuhde vei niin paljon aikaa.

– Niitä olisi voinut valmistaa ehkä neljälle hengelle, mutta ei neljällekymmenelle hengelle, Välimäki hymyilee.

Toinen suositus, jonka Välimäki antaa juhlien varalle, liittyy voileipiin. Niitä hän ei toivo näkevänsä juhlapöydässä.

– Joskus 1970-luvulla on tehty ihan voileipiä, mutta niitä en lähtisi enää tekemään, Välimäki kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja