Vältä virheet juhlien järjestämisessä – älä tee näitä ruokia

shutterstock_193176995
Shutterstock

Kevään päätteeksi monessa suomalaiskodissa vietetään valmistujaisjuhlia, mutta millaisia herkkuja vieraille ei kannata valmistaa?

Kokki Teresa Välimäki kertoi Makuja.fi-sivustolle keittokirjansa Lomaruokaa (Cozy Publishing 2015) julkistamistilaisuudessa vinkkinsä siihen, mitä kevään juhliin ei välttämättä kannata valmistaa.

Unohda pikkutarkat koristelut ja voileivät

Välimäki ei suosittele tarjoilemaan suurelle vierasjoukolle sellaisia ruokia, joiden valmistaminen vaatii todella pikkutarkkaa käsityötä. Herkkujen vaatima työmäärä saattaa yllättää, jos pikkutarkkaa käsityötä on edessä kymmenien – tai jopa satojen – herkkupalojen verran.

– Yhden ystäväni isoihin juhliin tuli kerran tosi paljon porukkaa, ja hän teki täytettyjä minitomaatteja, Välimäki kertoo.

Tuolloin juhlavalmistelut osoittautuivat aivan liian raskaiksi juuri siksi, että pikkutarkka täyttämispuhde vei niin paljon aikaa.

– Niitä olisi voinut valmistaa ehkä neljälle hengelle, mutta ei neljällekymmenelle hengelle, Välimäki hymyilee.

Toinen suositus, jonka Välimäki antaa juhlien varalle, liittyy voileipiin. Niitä hän ei toivo näkevänsä juhlapöydässä.

– Joskus 1970-luvulla on tehty ihan voileipiä, mutta niitä en lähtisi enää tekemään, Välimäki kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!