MTV testasi Helsingin kalleimman pizzan – maksaisitko tästä yli 20 euroa?
Onko Helsingin kalleimmaksi tituleerattu pizza todella hintansa väärti? MTV:n Makuja.fi otti selvää.
Yle julkaisi marraskuussa hintavertailun Helsingin halvimmista ja kalleimmista pizzoista. Vertailussa hintansa perusteella kärkeen sijoittui helsinkiläisen Pjazza-ravintolan Pizza Salmone, jolla on hintaa 22,50 euroa.
Makuja.fi päätti testata Helsingin suurimman sekä Helsingin halvimman pizzan lisäksi myös kaupungin kalleimmaksi nimetyn pizzan. Toimituksen turkulaisvahvistus Janiko Kemppi lähti maistamaan pizzaa, josta puhutaan Helsingin kalleimpana.
Ravintola Pjazzassa pizza maksaa yli 20 euroa
Ravintola Pjazzan Salmone-pizzalla on hintaa 22,50 euroa. Täytteinä pizzassa on lohta, parsaa, laadukasta juustoa, kirsikkatomaatteja sekä tilliä – tuomassa suomalaista vivahdetta herkkuun.
Paikan päällä selvisi, että ravintolassa on tarjolla myös toinen pizza, jonka hinta nousee niin ikään 22,50 euroon. Toisessa pizzassa täytteenä on laadukasta juustoa, prosciuttoa, bufala-mozzarellaa, kirsikkatomaatteja sekä rucolaa.
Pjazzan Finance Manager Pauliina Renholm kertoi Makuja.fi:lle, että pizzojen tavallista korkeamman hinnan taustalla on useampi syy. Kenties eniten hintoihin vaikuttaa se, että ravintolaan pyritään tuomaan mahdollisimman paljon raaka-aineita suoraan Italiasta – jauhoja myöten.
– Käyttämämme jauhot ovat aivan erilainen seos, jota saa vain Italiasta. Myös työmäärä on aika spesiaali, en tiedä, että samanlaista tehtäisiin muualla, sillä me kohotamme taikinaa 36 tuntia, Renholm kertoo.
Katso videolta arvio siitä, onko Helsingin kallein pizza todella hintansa väärti!
Jos video ei näy, katso se täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti