1:26

Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!

Videolla näytetään, kuinka aito napolilainen pizza paistuu.

Perjantaina 8. päivä helmikuuta napolilainen pizzabuumi laajenee entisestään, kun lähes ilmiöksi nousseen ravintola Capperin sisarravintola avaa ovensa.

Vielä muutama vuosi sitten Suomesta ei saanut aitoa napolilaista pizzaa, mutta nyt on toisin. Napolilainen pizzakulttuuri on lähtenyt leviämään laajalle, ja tässä yhteydessä voidaan puhua varsinaisesta pizzabuumista. Jotain suosiosta kertoo se, että monissa paikoissa ravintoloihin ei ole mitään asiaa, jos pöytävarausta ei ole.

Napolilaisesta pizzasta ei voida puhua ilman helsinkiläistä ravintola Capperia, joka avaa toisen ravintolansa Helsingin Richardinkadulle 8. päivä helmikuuta. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös kolmannen ravintolan avaaminen kauppakeskus Triplaan.

Raaka-aineita ei löydy Heinon tukusta

Heinäkuussa 2017 Oulunkylään ovensa avanneen Capperin omistajat toivoivat, että napolilaista pizzaa tarjoilevaan ravintolaan eksyisi edes joku. Pelko asiakkaiden puutteesta osoittautui täysin turhaksi – asiakaspaikat täyttyivät ilta toisensa jälkeen, ja nopeasti suureen suosioon noussut pizzeria joutui myymään ei oota.

– Oulunkylän ravintola muutti kaiken. Perheet lähialueilta tulivat syömään yhdessä hyvää ruokaa ilman älylaitteita. Eräs perhe teki pöytävarauksen jokaiselle perjantaille vuodeksi eteenpäin, Capperin ”titolare” eli päällikö Miguel Angel Papaianni kertoo ensimmäisen ravintolan avaamisesta.

Mikä tekee Capperista niin suositun ravintolan, että sinne matkustetaan pitkänkin matkan takaa? Vastaus tähän kysymykseen löytyy Papaiannin tinkimättömästä rakkaudesta ruokaa. 

Pizzoihin käytetään vain parhaita raaka-aineita; San Marzanon tomaatteja, italialaista kivimyllyjauhettua vehnäjauhoa, napolilaista extra virgin -oliiviöljyä, sisilialaisia capriksia, bolognalaista salamia, käsintehtyä Ella-mozzarellaa…

Raaka-aineiden löytäminen on vaatinut aikaa ja vaivaa, mutta juuri nämä raaka-aineet erottavat Capperin monista muista ravintoloista – näitä tuotteita ei saa Heinon tukusta.

– Ruoan pitää tehdä hyvää kehollesi, lapsillesi ja aivan kaikille. Ja totta kai sen pitää maistua hyvälle, Papaianni toteaa.

Listoilla ei suomalaisten suosikkipizzaa!

Napolilainen pizza vaatii aivan erityisen, 450-asteeseen lämpiävän pizzauunin, jonka lämmössä pizza paistuu valmiiksi minuutissa. Lyhyen paistoajan ansiosta laadukkaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa, eikä täytteitä tarvitse lapata pizzan päälle kuin muutamia kerrallaan.

Juuri tämän vuoksi suomalaisten suosikkipizzaa ei tästä ravintolasta löydy.

– Fantasia on tutkitusti suomalaisten suosikkipizza, mutta sitä ei tässä ravintolassa saa! Napolilaisen pizzan pohja on niin ohut, että pizza repeää, jos täytteitä kasaa päälle liika, yksi ravintolan omistajista, Juha Kvist toteaa.

Jos napolilaista pizzaa haluaa valmistaa kotona, hyvään lopputulokseen voi Papaiannin mukaan pyrkiä laadukkaiden raaka-aineiden ja pizzakiven avulla, mutta napolilaisen pizzan salaisuus on korkeassa paistolämpötilassa, johon kotiuunit eivät lähellekään yllä.

Kotiuunissa pizza paistuu uunissa useamman minuutin, eikä lopputulos ole lainkaan sama, Papaianni lisää. Aitoa napolilaista pizzaa himoitsevan kannattaa siis mieluummin astella ravintolaan.

Pizzamestarilta on pakko kysyä vielä klassinen kysymys: Kuuluuko ananas pizzaan, Papaianni?

– Hyvä kysymys. Haluamme tehdä perinteistä napolilaista pizzaa, ja siihen ei ananas kuulu. Eli vastaukseni on, ei, mies nauraa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja