Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!

1:26Napolilainen pizza paistuu minuutissaVideolla näytetään, kuinka aito napolilainen pizza paistuu.
Julkaistu 08.02.2019 16:58
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Perjantaina 8. päivä helmikuuta napolilainen pizzabuumi laajenee entisestään, kun lähes ilmiöksi nousseen ravintola Capperin sisarravintola avaa ovensa.

Vielä muutama vuosi sitten Suomesta ei saanut aitoa napolilaista pizzaa, mutta nyt on toisin. Napolilainen pizzakulttuuri on lähtenyt leviämään laajalle, ja tässä yhteydessä voidaan puhua varsinaisesta pizzabuumista. Jotain suosiosta kertoo se, että monissa paikoissa ravintoloihin ei ole mitään asiaa, jos pöytävarausta ei ole.

Napolilaisesta pizzasta ei voida puhua ilman helsinkiläistä ravintola Capperia, joka avaa toisen ravintolansa Helsingin Richardinkadulle 8. päivä helmikuuta. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös kolmannen ravintolan avaaminen kauppakeskus Triplaan.

capperi henkilökunta
Capperin henkilökunta on kansainvälistä.MTV

Raaka-aineita ei löydy Heinon tukusta

Heinäkuussa 2017 Oulunkylään ovensa avanneen Capperin omistajat toivoivat, että napolilaista pizzaa tarjoilevaan ravintolaan eksyisi edes joku. Pelko asiakkaiden puutteesta osoittautui täysin turhaksi – asiakaspaikat täyttyivät ilta toisensa jälkeen, ja nopeasti suureen suosioon noussut pizzeria joutui myymään ei oota.

– Oulunkylän ravintola muutti kaiken. Perheet lähialueilta tulivat syömään yhdessä hyvää ruokaa ilman älylaitteita. Eräs perhe teki pöytävarauksen jokaiselle perjantaille vuodeksi eteenpäin, Capperin ”titolare” eli päällikö Miguel Angel Papaianni kertoo ensimmäisen ravintolan avaamisesta.

Mikä tekee Capperista niin suositun ravintolan, että sinne matkustetaan pitkänkin matkan takaa? Vastaus tähän kysymykseen löytyy Papaiannin tinkimättömästä rakkaudesta ruokaa. 

Pizzoihin käytetään vain parhaita raaka-aineita; San Marzanon tomaatteja, italialaista kivimyllyjauhettua vehnäjauhoa, napolilaista extra virgin -oliiviöljyä, sisilialaisia capriksia, bolognalaista salamia, käsintehtyä Ella-mozzarellaa…

capperi raaka-aineetLaadukkaista raaka-aineista syntyy laadukasta ruokaa.MTV

Raaka-aineiden löytäminen on vaatinut aikaa ja vaivaa, mutta juuri nämä raaka-aineet erottavat Capperin monista muista ravintoloista – näitä tuotteita ei saa Heinon tukusta.

– Ruoan pitää tehdä hyvää kehollesi, lapsillesi ja aivan kaikille. Ja totta kai sen pitää maistua hyvälle, Papaianni toteaa.

Listoilla ei suomalaisten suosikkipizzaa!

Napolilainen pizza vaatii aivan erityisen, 450-asteeseen lämpiävän pizzauunin, jonka lämmössä pizza paistuu valmiiksi minuutissa. Lyhyen paistoajan ansiosta laadukkaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa, eikä täytteitä tarvitse lapata pizzan päälle kuin muutamia kerrallaan.

Juuri tämän vuoksi suomalaisten suosikkipizzaa ei tästä ravintolasta löydy.

– Fantasia on tutkitusti suomalaisten suosikkipizza, mutta sitä ei tässä ravintolassa saa! Napolilaisen pizzan pohja on niin ohut, että pizza repeää, jos täytteitä kasaa päälle liika, yksi ravintolan omistajista, Juha Kvist toteaa.

capperi pizzaCapperista löytyy sekä vakio- että sesosingin mukaan vaihtuva lista.MTV

Jos napolilaista pizzaa haluaa valmistaa kotona, hyvään lopputulokseen voi Papaiannin mukaan pyrkiä laadukkaiden raaka-aineiden ja pizzakiven avulla, mutta napolilaisen pizzan salaisuus on korkeassa paistolämpötilassa, johon kotiuunit eivät lähellekään yllä.

Kotiuunissa pizza paistuu uunissa useamman minuutin, eikä lopputulos ole lainkaan sama, Papaianni lisää. Aitoa napolilaista pizzaa himoitsevan kannattaa siis mieluummin astella ravintolaan.

capperi nutellapizzaSuklaalevitteellä ja pistaasitahnalla täytetty pizza kruunaa aterian.MTV

Pizzamestarilta on pakko kysyä vielä klassinen kysymys: Kuuluuko ananas pizzaan, Papaianni?

– Hyvä kysymys. Haluamme tehdä perinteistä napolilaista pizzaa, ja siihen ei ananas kuulu. Eli vastaukseni on, ei, mies nauraa.

Lisää aiheesta:

"Kun asiakas kysyy, eikö todella ole ananasta…" – pizzamestari Angelon vastaus suomalaisasiakkaille vetää sanattomaksiAngelo tekee palkittua pizzaa Naantalissa – ihmettelee yhtä asiaa Suomessa: "Löytyy melkein bensa-aseman hyllystä"Markus joutui sulkemaan 550 neliön ravintolansa koronan takia – avasi 60 neliön pizzerian Espooseen, ja nyt nämä pizzat viedään käsistäHU: Tässä on Helsingin paras pizzeria – ravintolan listalta puuttuu kokonaan suomalaisten suosikkipizza: "Sitä ei meidän ravintolassa saa"Ravintoloitsijalta hyödyllinen vinkki: Tätä pizzeriassa kannattaa maistaa ensimmäisenä – kertoo paljon koko paikan laadustaRavintola-arvostelu: Pizzariumin pyöreät pizzat
RavintolatPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • Eilen11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • ke12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • ti17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • ti09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu