Yle selvitti hinnat: Täältä saa Helsingin halvimman pizzan – maksaa vain 3,90 euroa

pizza
Helsingin halvin pizza maksaa alle neljä euroa. Kuvan pizza ei liity tapaukseen. Shutterstock

Yle otti selvää, mistä löytyy Helsingin kallein ja halvin pizza. Selvisi, että kahden ääripään välillä oli suuri hintaero.

Hintaselvityksessä paljastui, että Helsingin halvimmasta pizzeriasta pizzan saa alle neljällä eurolla.

Hintavertailun kärkeen sijoittui Herttoniemessä sijaitsevan Siilinpesä-ravintolan perhepizza, joka maksaa 50 euroa. Korkeasta hinnastaan huolimatta Siilinpesän kuuluisa pizza on kuitenkin niin valtava, ettei sitä voitu tasapuolisuuden nimissä laskea mukaan normaalikokoisia pizzoja koskevaan vertailuun.

Häntäpäässä alle neljän euron pizza

Vertailun halvin pizza löytyi Haagasta. Ravintola Idan ruokalistalta löytyviä pizzoja voi ostaa alennushintaan ainoastaan 3,90 eurolla. 

Syy ravintola Idan halpoihin hintoihin on paikan edustajan mukaan se, että pizzat eivät ole ravintolan päätuote. Lisäksi Ida-ravintolassa pizzat ovat pienempiä kuin tavallisesti.

– Täällä asuu paljon opiskelijoita ja sen takia meillä on oltava halvat hinnat. Pizzamme eivät ole yhtä suuria, kuin muilla ravintoloilla, käytämme vähemmän taikinaa. Me olemme etupäässä baari, ravintolan edustaja kommentoi Ylelle.

Vertailun kärjessä yli 20 euroa maksanut pizza

Yrjönkadulla sijaitsevasta Pjazza-ravintolasta löytyi testin kallein pizza. Pjazzassa yksittäisen pizzan hinta nousi peräti 22,50 euroon.

Ravintolassa hintaa perusteltiin muun muassa sillä, että pizzassa käytettyä taikinaa on kohotettu 90 tuntia. Pizzaa varten on jouduttu myös analysoimaan suomalaista hanavettä, jotta pizzaa varten on osattu valita juuri oikeanlaiset jauhot. Lisäksi ravintolan sijainti ydinkeskustassa vaikuttaa luonnollisesti pizzojen hintoihin.

– Meillä on eri hintaisia pitsoja. Kaikki pitsat ovat suosittuja. Lounasaikaan myymme pitsoja halvemmalla ja se onkin huonompi bisnes. En ymmärrä miten joku voi tässä kaupungissa myydä pitsoja neljällä eurolla, Pjazzan Kim Lerche totesi Ylelle.

Vertailussa oli mukana liuta erilaisia pizzerioita kuten Villetto, Mare Chiaro, Rivoletto, Dennis ja Classic Pizza. Testiä varten hinnat syynättiin myös korkeammasta hintatasostaan tunnetuissa pizzapaikoissa kuten Linkossa, Putte'sissa ja Alfons pizzassa.

Lähde: Yle

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja