Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Drinkkiasiantuntija tyrmää alkoholimyyttejä: "Lusikka kuoharipullossa ei auta"

Krapulan välttää parhaiten, kun juo kohtuudella.
Krapulan välttää parhaiten, kun juo kohtuudella.Shutterstock
Julkaistu 18.03.2018 21:00
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Luulitko, että juustojen kanssa käy vain punaviini? Entä ajattelitko väkevien viinojen olevan keino välttyä krapulalta? Asiantuntija kertoo nyt, mitä mieltä hän on eräistä totutuista tavoista nauttia alkoholia.

Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka kaadat samppanjan lasiin oikeaoppisesti.

Uutissivusto Daily Mailin haastattelema alkoholijuomien asiantuntija ja sakea valmistavan yrityksen toimitusjohtaja Matthew Iovane myllertää yleisiä käsityksiä siitä, mitkä viinit ja ruuat sopivat yhteen. Hän kertoo myös, auttaako lusikka todella säilyttämään kuohuviinin kuplat ja voiko krapulalta välttyä juomalla vain väkeviä.

1) Kalan kanssa käy myös punaviini

Jos kalan kanssa haluaa nauttia punaviiniä, kannattaa Iovanen mukaan valita viini, jossa on vähän tai ei ollenkaan tanniineja. Etenkin jos kalan päälle on puristettu sitruunan mehua, koska silloin suuhun jää karvas jälkimaku.

Iovane suosittelee nauttimaan grillatun kalan kanssa kevyen tammisia punaviinejä. Tällasia ovat esimerkiksi Pinot Noir ja Beaujolais.

juustolautanenMitä jos kokeilisitkin seuraavalla kerralla juustojen kanssa valkkaria?Shutterstock

2) Valkoviini ja juustot, toimii!

Monen mielestä punaviini on ainoa oikea valita juustojen kanssa, mutta ei valkoviinikään huono vaihtoehto ole.  Iovane kertoo valkoviinien olevan hapokkaampia, joten ne maistaa myös joidenkin voimakasaromisten juustojen läpi. Hän ei kuitenkaan suosittele valitsemaan juustojen kyytipojaksi kaikkein kuivimpia valkoviinejä.

Pehmeät ja täyteläiset juustot, kuten Camembert ja Brie, sopivat usein mainiosti yhteen Chardonnay-rypäleistä tehtyjen valkoviinien kanssa.

Iovanen mukaan kokeilemisen arvoisia yhdistelmiä ovat myös sinihomejuusto ja portviini, Cabernet Sauvignon Gouda-juuston kera sekä Riesling-viini ja Ricotta.

3) Viinien säilyttäminen

Oli kyseessä uusi tai korkattu pullo, punaviini tulisi säilyttää suljettuna 12–19 asteessa. Kuohuviinin ihannesäilytyslämpötila taas on 5–8 astetta. 

Sekä puna- että valkoviinit pitäisi sulkea uudelleen avaamisen jälkeen, mikäli niiden haluaa säilyvän. Pullo tulisi Iovanen mukaan säilyttää vaakatasossa, koska näin luonnonkorkki pysyy kosteana.

Vodkan, rommin, viskin ja muut liköörit voi säilyttää huoneenlämpötilassa. Täydellinen paikka olisi pimeä ja viileä. Iovanen mukaan ei ole todisteita siitä, että vodkan säilyttäminen jääkaapissa auttaisi juomaa säilymään pidempään.

viinipullot

4) Lusikka ja kuohuviini

Sanotaan, että kuohuviini säilyy paremmin, jos avoimeen viinipulloon laittaa lusikan. Iovane tyrmää tämän harhaluulon.

– Tärkeintä on pitää pullo viileänä, sillä kylmässä hiilidioksidi säilyy paremmin. Jos siis kuohujuoman kuplien haluaa säilyvän, kannattaa ostaa esimerkiksi pullon suulle laitettava tulppa, hän selittää Daily Mailille.

5) Viinat ja krapulan välttäminen

Jotkut juovat väkeviä, kuten vodkaa tai giniä, jotta olo ei seuraavana päivänä tuntuisi kamalalta. Tosiasiassa paras tapa välttyä vuosisadan krapulalta on yksinkertaisesti juoda kohtuudella. Iovane suosittelee juomaan drinkkien välissä myös vettä.

Lähde: Dailymail.co.uk

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin punaviinille kannattaa tehdä ennen sen juomistaÄlä tuhlaa samppanjaa klassikkodrinkkiin – näin korvaat sen edullisemmalla tuotteellaOletko maistanut legendaarista drinkkiä? Juomamestari Mauricion takuuvarma margaritavinkki: "Mielestäni se on parempi versio"Moni pilaa suositun alkoholijuoman hölmöllä ratkaisulla: "On yleinen harhaluulo, että…"Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Näin saat viinin maistumaan heti paremmalta – viiniasiantuntija paljastaa helpot niksit
ViinitKuohuviiniAlkoholijuomatMakuja
Viinipullot tulisi säilyttää vaakatasossa.
Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Viinit
  • 9.9.09:55
    Juomat

    Samppanja olikin halpaa viiniä hiilihapotettuna – viinintekijä narahti miljoonahuijauksesta

  • 30.8.12:09
    Ranska

    Riita viinibaarissa johti päälleajoon: Ainakin yksi kuollut ja useita loukkaantunut Ranskassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 21.6.09:46
    Kuohuviini

    Olet ehkä kuullut kuohuviinien Magnum-pullosta, mutta tiesitkö Jeroboamista ja Mathusalemista?

  • 20.6.17:34
    Juomaniksit

    Viini-Ilkan kolme kikkaa: Näin viilennät viinipullon nopeammin!