Drinkkiasiantuntija tyrmää alkoholimyyttejä: "Lusikka kuoharipullossa ei auta"
Luulitko, että juustojen kanssa käy vain punaviini? Entä ajattelitko väkevien viinojen olevan keino välttyä krapulalta? Asiantuntija kertoo nyt, mitä mieltä hän on eräistä totutuista tavoista nauttia alkoholia.
Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka kaadat samppanjan lasiin oikeaoppisesti.
Uutissivusto Daily Mailin haastattelema alkoholijuomien asiantuntija ja sakea valmistavan yrityksen toimitusjohtaja Matthew Iovane myllertää yleisiä käsityksiä siitä, mitkä viinit ja ruuat sopivat yhteen. Hän kertoo myös, auttaako lusikka todella säilyttämään kuohuviinin kuplat ja voiko krapulalta välttyä juomalla vain väkeviä.
1) Kalan kanssa käy myös punaviini
Jos kalan kanssa haluaa nauttia punaviiniä, kannattaa Iovanen mukaan valita viini, jossa on vähän tai ei ollenkaan tanniineja. Etenkin jos kalan päälle on puristettu sitruunan mehua, koska silloin suuhun jää karvas jälkimaku.
Iovane suosittelee nauttimaan grillatun kalan kanssa kevyen tammisia punaviinejä. Tällasia ovat esimerkiksi Pinot Noir ja Beaujolais.
2) Valkoviini ja juustot, toimii!
Monen mielestä punaviini on ainoa oikea valita juustojen kanssa, mutta ei valkoviinikään huono vaihtoehto ole. Iovane kertoo valkoviinien olevan hapokkaampia, joten ne maistaa myös joidenkin voimakasaromisten juustojen läpi. Hän ei kuitenkaan suosittele valitsemaan juustojen kyytipojaksi kaikkein kuivimpia valkoviinejä.
Pehmeät ja täyteläiset juustot, kuten Camembert ja Brie, sopivat usein mainiosti yhteen Chardonnay-rypäleistä tehtyjen valkoviinien kanssa.
Iovanen mukaan kokeilemisen arvoisia yhdistelmiä ovat myös sinihomejuusto ja portviini, Cabernet Sauvignon Gouda-juuston kera sekä Riesling-viini ja Ricotta.
3) Viinien säilyttäminen
Oli kyseessä uusi tai korkattu pullo, punaviini tulisi säilyttää suljettuna 12–19 asteessa. Kuohuviinin ihannesäilytyslämpötila taas on 5–8 astetta.
Sekä puna- että valkoviinit pitäisi sulkea uudelleen avaamisen jälkeen, mikäli niiden haluaa säilyvän. Pullo tulisi Iovanen mukaan säilyttää vaakatasossa, koska näin luonnonkorkki pysyy kosteana.
Vodkan, rommin, viskin ja muut liköörit voi säilyttää huoneenlämpötilassa. Täydellinen paikka olisi pimeä ja viileä. Iovanen mukaan ei ole todisteita siitä, että vodkan säilyttäminen jääkaapissa auttaisi juomaa säilymään pidempään.
4) Lusikka ja kuohuviini
Sanotaan, että kuohuviini säilyy paremmin, jos avoimeen viinipulloon laittaa lusikan. Iovane tyrmää tämän harhaluulon.
– Tärkeintä on pitää pullo viileänä, sillä kylmässä hiilidioksidi säilyy paremmin. Jos siis kuohujuoman kuplien haluaa säilyvän, kannattaa ostaa esimerkiksi pullon suulle laitettava tulppa, hän selittää Daily Mailille.
5) Viinat ja krapulan välttäminen
Jotkut juovat väkeviä, kuten vodkaa tai giniä, jotta olo ei seuraavana päivänä tuntuisi kamalalta. Tosiasiassa paras tapa välttyä vuosisadan krapulalta on yksinkertaisesti juoda kohtuudella. Iovane suosittelee juomaan drinkkien välissä myös vettä.
Lähde: Dailymail.co.uk
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta