Kalan paistamisessa kannattaa pitää mielessä muutama perussääntö, muistuttaa Pro Kala ry.
Suomalaisen kalantuotannon ja kalan sanansaattaja Pro Kala -yhdistys muistuttaa muutamista kalan kypsentämiseen liittyvistä seikoista. Yhdistyksen mukaan ensikertalaiset saattavat pitää kalaa hankalana valmistaa, mutta pienellä harjoittelulla jokainen kotikokki saa taatusi raaka-aineesta herkullista ruokaa.
Lue myös: Kalakeittokikka säästää selvää rahaa! Näin saat kalaa halvemmalla kaupasta: "Nyt on hyvä hetki kokeilla"
"Yleisin virhe, jonka kotikokit tekevät"
Muutama perussääntö kannattaa pitää mielessä kalaa valmistaessa. Liian kova lämpötila ja pitkä kypsennysaika tekevät kalasta kuivaa.
– Yleisin virhe, jonka kotikokit tekevät, on kalan kypsentäminen liian kovassa lämpötilassa ja liian kauan. Kala kypsyy todella nopeasti, eikä isoakaan lohifilettä tarvitse pitää yli 200-asteisessa uunissa tuntikausia, yhdistyksen tiedotteessa muistutetaan.
Lohen täydellisenä kypsyytenä pidetään yhdistyksen mukaan 42 asteen sisälämpötilaa, joten jo 20 minuutin kypsentäminen 180-asteisessa uunissa yleensä riittää.