Luulitko ostamasi lohifileen olevan "parasta A-luokkaa"? Moni on täysin tietämätön kalatiskiltä tutun kirjaimen todellisesta merkityksestä
Mitä tarkoittavat lohen eri leikkuuluokat? Videolla selvennetään kirjainmerkintöjen todelliset erot.
Kaupan kalatiskillä voi törmätä lohi- tai kirjolohifileetä ostaessa kirjainmerkintään, joka kertoo jotain kalan ominaisuuksista.
Pro Kala ry kertoi jo vuonna 2019, että moni ymmärtää merkinnät väärin.
– Kirjolohta ja lohta fileenä ostaessa törmää siihen, että fileen edessä on kirjain A:n ja E:n väliltä. Joku voi virheellisesti luulla, että kyseessä olisi fileen laadusta tai kalan tuoreudesta kertova merkintä, mutta tästä ei ole kyse, Pro Kala ry muistutti tuolloin tiedotteessaan.
Lohifileissä on siis erilaisia leikkaustyylejä, ja todellisuudessa kirjain kertoo, mitä fileestä on poistettu.
Kannattaako siis valita A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Videolla asiantuntija kertoo, mitä merkinnät tarkoittavat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti